Hockey compressiekleding

Als je aan je hockeytenue denkt, denk je misschien niet direct aan compressiekleding. Toch heeft compressiekleding vele voordelen die ook op het hockeyveld goed van pas kunnen komen! Door het dragen van compressiekleding kun je namelijk blessures voorkomen, heb je extra uithoudingsvermogen en ervaar je meer stabiliteit. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Hockeyblessures voorkomen

Door het dragen van compressiekleding kun je niet alleen blessures voorkomen, maar de compressiekleding kan ook bijdragen aan het herstel van een blessure die je al hebt. Heb je last van je lies, hamstring, heupen of onderrug? Dan kan het dragen van een compressiebroek de oplossing bieden! Heb je juist last van een blessure in je bovenlichaam? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een compressieshirt te dragen.

Compressiekleding volgt zoveel mogelijk de anatomie van het lichaam en zorgt voor extra druk op bepaalde zones van het lichaam, hierdoor wordt de spiertrilling vermindert en zul je extra balans ervaren. Een logisch gevolg van de verminderde spiertrilling is natuurlijk dat er minder schade ontstaat aan de spieren en de spieren minder snel moe worden, op deze manier kun je de kans op een hockeyblessure dus aanzienlijk verkleinen!

Voordelen compressiekleding

Naast de verminderde spiertrilling en daardoor minder kans op blessures, biedt compressiekleding natuurlijk nog meer voordelen! Compressiekleding zorgt er namelijk voor dat er een betere doorbloeding van de spieren plaatsvindt, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden en spieren minder snel zullen verzuren. Compressiekleding zorgt er dus voor dat je het langer uit kunt houden op het veld en dat kan jouw prestaties alleen maar ten goede komen natuurlijk! Niet alleen op het hockeyveld is het aan te raden om compressiekleding te dragen, maar ook na een hockeywedstrijd of hockeytraining kan compressiekleding ervoor zorgen binnen no-time weer helemaal de oude bent! Compressiekleding stimuleert bijvoorbeeld de bloedsomloop, waardoor er meer zuurstof bij de spieren komt en de spieren dus sneller zullen herstellen.