Schaatsbroeken

Als je gaat schaatsen wil je natuurlijk genoeg bewegingsruimte hebben, een soepele schaatsbroek is dan ook een echte musthave op de ijsbaan! Schaatsbroeken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zo zijn er bijvoorbeeld salopettes en schaatstights. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Salopette versus schaatstight

Een salopette is een strakke schaatsbroek die voorzien is van bretels, hierdoor blijft de broek goed zitten en blijft je rug ook lekker warm! Salopettes zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, als je op een kunstijsbaan gaat schaatsen kan een dunne salopette al warm genoeg zijn! Ga je op natuurijs schaatsen en staat er een koud briesje? Dan is het waarschijnlijk toch lekkerder om een thermo salopette te dragen!

De schaatsers die een broek zonder bretels fijner vinden, kunnen kiezen voor een schaatstight. Dit is een strakke broek die, net als de salopette, zeer comfortabel zit. Het enige verschil is dat de schaatstight geen banden over de schouders heeft lopen.

Welk materiaal schaatsbroek?

Schaatsbroeken zijn over het algemeen verkrijgbaar in twee verschillende materialen: thermo of lycra. Zoals je wellicht al verwacht is de thermo schaatsbroek de warmere variant en is de lycra schaatsbroek de lichtere variant. Ondanks dat de thermo schaatsbroek ook behoorlijk soepel is, is de lycra schaatsbroek de meest elastische optie. Doordat beide materialen zeer goed aansluiten op het lichaam, zit er vaak geen verschil tussen een heren schaatsbroek en een dames schaatsbroek.