Op vakantie in je eigen achtertuin!

Nu het erop lijkt dat we deze zomer geen verre reizen kunnen maken, moet je natuurlijk iets anders verzinnen om de kids bezig te houden... En om het animatieteam (a.k.a. papa en mama) een handje te helpen, heeft Plutosport de leukste spelletjes in de collectie opgenomen!

Roundnet!

Nog nooit van roundnet gehoord? Da’s niet zo gek hoor, het is namelijk net over komen waaien uit de Verenigde Staten! Roundnet speel je met twee teams van twee personen. Als je gaat serveren is het de bedoeling dat je met je vlakke hand de bal via het net naar de tegenpartij speelt. De tegenpartij mag de bal vervolgens drie keer raken, voordat ze de bal weer via het net naar jullie spelen. Nu is jullie team aan de beurt om de bal maximaal drie keer te raken en weer terug te spelen. Kun je niet bij de bal? Dan is het een puntje voor de tegenstander... Bij roundnet zijn er geen aparte speelhelften, het hele veld is dus toegankelijk voor beide teams!

Wist je trouwens dat er al twee keer een Nederlands Kampioenschap Roundnet georganiseerd is in Scheveningen?

Smack-a-ball!

Op zoek naar veelzijdige spelelementen om je kinderen de komende drie uur zoet te houden? Kies dan voor de ringen en de bal van smack-a-ball! Deze set bestaat uit twee vangringen en één grote blauwe kogel. Je kunt de ringen bijvoorbeeld gebruiken om de grote bal in op te vangen, vervolgens kun je de bal weer wegslaan naar je speelmaatje. Maar je kunt de ringen of de bal natuurlijk ook voor andere spellen gebruiken!

Catch & play!

Deze set ken je misschien nog wel van vroeger! Twee schijven met klittenband en één tennisballetje. De bedoeling van dit spel is om het balletje steeds op te vangen en weer richting de andere speler te gooien! Gaan jullie voor een nieuw record? Of gaan jullie het elkaar flink lastig maken door het balletje steeds een beetje verder weg te gooien?

OGO!

Nog zo’n leuke zomerse sport: Ogo! Ogo lijkt een beetje op tennis, maar in plaats van een racket gebruik je bij ogo een disc. Maar de ogo discs zijn voor nog véél meer spelletjes geschikt, je kunt er bijvoorbeeld ook mee frisbeeën! En wat ook leuk is: de discs blijven drijven, je kunt ze dus ook prima in het water gebruiken.

Tennis, badminton en andere leuke racketspellen!

Een balletje (of shuttle) slaan is natuurlijk altijd leuk, maar het is extra leuk als je dit lekker in het park of op het strand kunt doen! Maar het fijne van deze spellen is dat je ze ook heel gemakkelijk in je achtertuin kunt doen.

Jeu de boules!

Denk je aan de camping, dan denk je aan jeu de boules! En nu een vakantie naar la douce France er misschien niet inzit, mag dit spelletje zéker niet ontbreken tijdens de spelletjesvakantie in Tuinesië. De jeu de boulessets zijn verkrijgbaar in de kindervariant met rode, gele, blauwe en groene ballen, maar er is natuurlijk ook een officiële set verkrijgbaar voor de ouders!

Nog véél meer speelplezier!

Benieuwd geworden naar welke leuke zomerse spelletjes er nog meer verkrijgbaar zijn bij Plutosport? Check dan snel onze hele spellencollectie! Gegarandeerd úren speelplezier!!