Bad & beach Zonnebrillen

Zodra de zon zich weer laat zien, is het niet alleen heel verstandig om een zonnebril op te zetten, maar het staat ook nog eens heel leuk! Een zonnebril houdt de UV-stralen van de zon tegen, zo zijn je ogen goed beschermd. Kies jij voor een pilotenbril of heb jij al een andere zonnebril op het oog? Lees meer...

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke zonnebril past bij mij?

Welke zonnebril goed bij jou past is voor een groot gedeelte afhankelijk van de vorm van jouw gezicht! Heb je een rond gezicht? Dan kun je eigenlijk heel veel soorten zonnebrillen goed hebben, behalve zonnebrillen met ronde glazen. Rechthoekige of vierkante monturen laten een rond gezicht slanker lijken. Heb je een vierkant gezicht? Dan kun je beter een model kiezen met ronde of ovale glazen, zo worden de scherpe gezichtslijnen verzacht en is je gezicht meer in balans. Mensen met een lang gezicht kunnen het beste een grote zonnebril dragen, dit staat vaak namelijk mooi in verhouding tot het gezicht. Maar jouw eigen mening is natuurlijk het allerbelangrijkst! Vind jij de zonnebril mooi staan? En zit de zonnebril lekker? Ook dat is belangrijk!

Welke kleur glazen?

Zonnebrillen zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren! Maar wist je ook dat de verschillende kleuren van de glazen een bepaalde functie hebben? Blauwe glazen zorgen er bijvoorbeeld voor dat scherp licht gefilterd wordt en de schittering verminderd wordt, hierdoor zijn zonnebrillen met blauwe glazen heel geschikt om te gebruiken bij watersporten én wintersporten. Gele en oranje glazen zorgen ervoor dat je goed diepte in kunt schatten en daarnaast filteren ze het blauwe licht van bijvoorbeeld je smartphone. Door de goede dieptewaarneming zijn zonnebrillen met gele glazen zeer geschikt om te dragen tijdens het mountainbiken. Maar de meeste zonnebrilglazen zijn toch wel groen, zwart of bruin. Groene glazen hebben als groot voordeel dat je er zowel in het felle zonlicht als in de schaduw goed zicht mee hebt! Zonnebrillen met groene glazen zie je dan ook veel terug op de tennisbaan en bij andere buitenactiviteiten. Zwarte zonnebrilglazen zijn de donkerste zonnebrilglazen die er zijn, het is dan ook niet gek dat deze glazen het felle licht het beste kunnen filteren. Met een zonnebril met zwarte glazen kun je de hele dag het zonlicht verdragen, deze zonnebril wordt dan ook vaak tijdens langere fietstochten gedragen. Zonnebrillen met bruine glazen worden vaak gebruikt tijdens het vissen of golfen, de bruine kleur zorgt er namelijk voor dat de dieptewaarneming verbeterd wordt en blauw licht gefilterd wordt. Een ander voordeel van een zonnebril met bruine glazen is dat deze geschikt is voor alle soorten weertypes!