Waterschoenen

Waterschoenen zijn dé uitkomst als je wilt voorkomen dat je je voeten bezeert aan scherpe voorwerpen op het strand of het warme zand! Hoewel waterschoenen vroeger vooral functioneel en niet comfortabel waren, zijn er tegenwoordig juist hele hippe waterschoenen met een goede pasvorm verkrijgbaar. Lees meer...

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn waterschoenen?

Waterschoenen ook wel zwemschoenen genoemd, beschermen je voeten tegen scherpe stenen, schelpen en andere objecten in en rond het water. De waterschoenen zijn dan ook niet alleen zeer geschikt voor een dagje op het water, maar ook voor een dagje naar het strand of een meertje! Hoewel je het misschien niet zou verwachten, kunnen de waterschoenen ook heel goed van pas komen in het zwembad. Veel zwembaden hebben namelijk een natte grond, hierdoor worden de tegels heel glad en is de kans groot dat je uitglijdt. Veel waterschoenen zijn voorzien van een rubberen zool of hebben een speciale anti-slipzool met rubberen noppen, hierdoor heb je extraveel grip rondom het zwembad!

Wat zijn goede waterschoenen?

Een goede waterschoen is gemaakt van huidvriendelijke materialen zoals textiel of rubber, de bovenkant van de schoen is vaak van gaas, waardoor het goed kan ademen. Ook moet de grip aan de onderkant goed zijn, je gaat tenslotte met de schoenen het water in waardoor je sneller grip verliest. Het laatste wat je wilt is uitglijden over een steen of dat je uit balans raakt. Waterschoenen zijn voor jong en oud, dat ook terug te zien is in het assortiment op Plutosport.nl. Het hele gezin voorzien van waterschoenen? Geen enkel probleem!

Hoe vallen waterschoenen?

Je wilt je waterschoenen niet verliezen wanneer je het water in gaat, dus is het verstandig om je waterschoenen niet te groot te kopen. Het meest ideale is als je waterschoen voelt als een tweede huid, waardoor je eigenlijk niet door hebt dat je de waterschoen aanhebt.

Kan ik mijn waterschoenen wassen?

Spoel bij thuiskomst altijd je waterschoenen af onder de kraan zodat alle modder, zeewater en zweet eraf wordt gespoeld. Vervolgens zet je ze buiten om te drogen en je kunt ze de dag erna weer meteen gebruiken.