Hoe het begon: ASICS

Al sinds 1949 is ASICS één van de grootste sportfabrikanten ter wereld! In dat jaar is het Japanse merk opgericht door Kihachiro Onitsuka en sindsdien is het hun missie om de hele wereld in beweging te krijgen, ASICS gelooft er namelijk in dat je je geest kunt verrijken door voldoende te bewegen. De naam ASICS staat dan ook voor Anima Sana in Corpore Sano, oftewel: een gezonde ziel in een gezond lichaam.

ASICS handelt vanuit vier belangrijke speerpunten, namelijk innovatieve technologie, traditioneel Japans vakmanschap, kaizen (continu verbeteren) en bijdragen aan de maatschappij. Sinds 1990 beschikt ASICS over een eigen onderzoekscentrum in Kobe (Japan), namelijk het Institute of Sports Science. Hier wordt ieder product met veel zorg getest door atleten en vervolgens weer doorontwikkeld. Alle producten van ASICS worden ontwikkeld volgens de laatste technologieën en daardoor is de gebruiker in staat om constant het beste uit zichzelf te halen. Ieder gedeelte van de schoen en ieder naadje van elk kledingstuk wordt tot in het kleinste detail ontworpen en ook in de afwerking is terug te zien dat alle producten volgens traditioneel Japans vakmanschap samengesteld zijn. Maar ASICS is niet alleen maar bezig met het verbeteren van hun producten, zij willen ook bijdragen aan het verbeteren van jezelf! Wat je doel ook is, ASICS wil je helpen om vooruit te blijven kijken en het doel te behalen.

ASICS hardloopschoenen

Met paradepaardjes als de ASICS Nimbus, de ASICS Kayano en de ASICS Cumulus is het bijna onmogelijk dat je nog geen paar ASICS hardloopschoenen in je bezit hebt! ASICS werkt in hun Institute of Sports Science nauw samen met atleten, coaches en wetenschappers, waardoor de ASICS hardloopschoenen ruim voldoen aan alles wat een hardloper zich kan wensen op het gebied van schoeisel. ASICS hardloopschoenen staan dan ook bekend om hun uitmuntende kwaliteit, hun onmisbare functionaliteit en natuurlijk comfort! Voor iedere loopstijl heeft ASICS de juiste hardloopschoen in hun collectie!

Voor de neutrale lopers heeft ASICS hardloopschoenen die veel demping bieden bij de hiel, die zeer licht zijn van gewicht en die een gebogen zool hebben. De neutrale hardloopschoenen van ASICS zijn dan ook vooral ontworpen om sneller te kunnen rennen! Op zoek naar fijne neutrale hardloopschoenen? Neem dan zeker eens een kijkje bij de ASICS Gel Cumulus, de ASICS Patriot of de ASICS Gel Nimbus.

Kantelen jouw voeten juist een beetje naar binnen tijdens het hardlopen? Dan ben je een overpronerende loper en heb je juist weer een hardloopschoen met andere eigenschappen nodig. Bij hardloopschoenen voor overpronatie ligt de focus vooral op demping en bewegingscontrole, waardoor je extra stabiliteit ervaart bij het landen op de grond. De ASICS Gel Kayano, de ASICS GT-1000 en de ASICS GT-2000 zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor de overpronerende loper.

ASICS hardloopkleding

In de uitgebreide hardloopcollectie van ASICS mag functionele hardloopkleding natuurlijk niet ontbreken! Voor ieder seizoen heeft ASICS wel een geschikte hardloopoutfit. In de winter wil je je lichaam natuurlijk warm en droog houden, een hardlooptight en een hardloopjack zorgen ervoor dat jij het niet snel koud zult krijgen! Maar ook in de zomer kun je bij ASICS terecht, een korte hardloopbroek en een luchtige top houden jouw lichaam fris en voorkomen dat je het te warm krijgt. Dus of je nu een mooi-weer-sporter bent of het hele jaar door blijft hardlopen, ASICS is jouw beste hardloopmaatje!