Castelli

Het Italiaanse merk Castelli maakt wielerkleding voor heren én dames, voor professionele wielrenners én recreatieve wielrenners, kortom: voor iedereen die een passie heeft voor wielrennen! Houd jij van wielerkleding met een uitstekende pasvorm en een prachtig design? Dan ben je bij Castelli aan het juiste adres!

Hoe het begon...

De geschiedenis van Castelli gaat héél ver terug, de oorsprong van het bedrijf ligt namelijk in 1876. Vittore Gianni had zich destijds gevestigd in een klein naaiatelier in Milaan om zich te gaan specialiseren in het maken van fietskleding van hoge kwaliteit! In 1910 ging Vittore Gianni een samenwerking aan met de (destijds) wereldberoemde wielrenner Alfredo Bindo om zo zijn fietskleding aan de man te brengen.

Nu vraag je je misschien af hoe Vittore Gianni aan de naam “Castelli” is gekomen? Het bekende fietsmerk heeft zijn naam te danken aan een heel belangrijke medewerker: Armando Castelli. In 1935 kwam Armando Castelli bij Vittore Gianni werken, vanaf dat moment werd de fietskleding naar een nóg hoger niveau getild! Een aantal jaren later nam Armando Castelli het stokje van Vittore Gianni over, waarna het bedrijf zich in een flinke vaart ontwikkelde. Castelli bleef hoogwaardige fietskleding ontwerpen voor grote namen en ondertussen werd de klantenkring van Castelli steeds groter!

You know you're getting an unfair advantage

Inmiddels kennen we Castelli als een innovatief, kwalitatief en futuristisch bedrijf! De focus ligt op het blijven creëren van steeds betere fietskleding, waarin iedere fietser zich thuis voelt. Zowel professionele wielrenners als recreatieve fietsers weten hun weg te vinden naar de comfortabele fietskleding en -accessoires van Castelli, maar andersom weet Castelli ook hun weg te vinden naar nieuwe ambassadeurs. Castelli is namelijk productsponsor van de Britse wielerploeg INEOS Grenadiers, zij schitteren tijdens grote en kleine wielerrondes in de prachtige wielerkleding van Castelli. De producten van Castelli kenmerken zich door hun hoge comfort, stijlvolle Italiaanse design en hoogwaardige kwaliteit! Daarnaast wordt alle kleding van Castelli getest op snelheid, waardoor je met de wielerkleding van Castelli altijd het beste uit jezelf kunt halen. Dat Castelli een echt Italiaans merk is, kun je ook terugzien in hun strakke pasvorm. Deze pasvorm voorkomt dat er energie verloren gaat en stelt de wielrenner in staat om zo goed mogelijk te presteren!

Progetto x2 versus Kiss Air 2

Een goede zeem is natuurlijk onmisbaar tijdens het wielrennen! De Progetto X2 zeem en de Kiss Air 2 zeem van Castelli maken een wielerrit wel heel comfortabel. Beide zemen verschillen niet veel in kwaliteit, toch zijn er enkele verschillen. Als je een lange wielertocht maakt, zul je merken dat je met de Progetto X2 iets meer comfort ervaart dan met de Kiss Air 2. De Kiss Air 2 is daarentegen iets flexibeler, waardoor de zeem goed meebeweegt met het lichaam. Een professionele rijder zal zeer waarschijnlijk altijd de voorkeur geven aan de Progetto X2 zeem, maar de Kiss Air 2 zeem is zeker een goed alternatief! Het spreekt natuurlijk voor zich dat een goede zeem alleen niet voldoende is, je moet ook kilometers maken om te wennen aan het zadel van de racefiets.