Regenbroeken dames

Als je gaat wandelen is niets vervelender dan natregenen zonder dat je hierop bent voorbereid. Neem daarom een regenbroek mee zodat je voorbereid bent op een flinke bui! De broek is licht van gewicht en klein op te vouwen. Je merkt het bijna niet als deze in je rugzak zit! Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Mac-in-a-Sac-Mias-Origin-Overtrouser-Senior-2301031147
30,95 -18% 37,95 Adviesprijs
Regatta-Regenbroek-Pack-It-Dames-2301031146
20,95 -40% 34,95 Adviesprijs
Regatta-Wms-Pack-It-Rainpants-2301031146
16,95 -52% 34,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Eigenschappen van een regenbroek

Een regenbroek is waterdicht, licht van gewicht en meestal ademend, dit zijn dé eigenschappen die nodig zijn om jou droog en comfortabel van A naar B te brengen. Aan de bovenzijde is de regenbroek voorzien van een elastische tailleband en de broek valt wijd, waardoor je de broek gemakkelijk aan of uit trekt. Dus gaat het ineens wel heel hard regenen? Dan heb jij binnen no time jouw regenbroek aan.

Waterdicht en waterafstotend

Om aan te geven in welke mate een regenbroek waterdicht is, wordt gebruik gemaakt van de term ‘waterkolom’. De verschillende waardes geven aan of de regenbroek waterafstotend, waterdicht tijdens een kort buitje of volledig waterdicht is. In het overzicht hieronder kun je precies aflezen welke waterdichtheid je kunt verwachten bij welke waarde.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Materiaal

Polyester wordt vaak gebruikt voor het maken van regenkleding, deze stof is licht van gewicht, ademend én waterafstotend. Veel regenbroeken hebben aan de onderzijde een ritssluiting of een sluiting van klittenband, hiermee kan de broek goed vastgemaakt worden rondom de enkels. De meeste regenbroeken hebben getapete naden, zo wordt voorkomen dat het regenwater naar binnen kan lopen via de naden.

Tip

Laat de regenbroek goed drogen voordat je ‘m opruimt. Doe dit bij kamertemperatuur en vermijd de verwarming! Als je de broek bij de verwarming of in de zon laat drogen is de kans dat waterdichte eigenschappen verloren gaan.