Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Regenbroeken dames

Als je gaat wandelen is niets vervelender dan natregenen zonder dat je hierop bent voorbereid. Neem daarom een regenbroek mee zodat je voorbereid bent op een flinke bui! De broek is licht van gewicht en klein op te vouwen. Je merkt het bijna niet als deze in je rugzak zit! Lees meer...

9 Artikel(en)

9 Artikel(en)

Eigenschappen

Een regenbroek is waterdicht, licht van gewicht en meestal ademend, dit zijn dé eigenschappen die nodig zijn om jou droog en comfortabel van A naar B te brengen. Aan de bovenzijde is de regenbroek voorzien van een elastische tailleband en de broek valt wijd, waardoor je de broek gemakkelijk aan of uit trekt. Dus gaat het ineens wel heel hard regenen? Dan heb jij binnen no time jouw regenbroek aan.

Waterdicht

Om aan te geven in welke mate een regenbroek waterdicht is, wordt gebruik gemaakt van de term ‘waterkolom’. Een regenbroek is al waterafstotend bij een waterkolom vanaf 1.000mm, echter is een regenbroek met deze waterkolom zeker nog niet optimaal waterdicht. Als het lang en hard regent is de kans aanwezig dat een broek met een waterkolom van 1.000mm toch gaat lekker. Met een waterkolom vanaf 2.000mm blijf je ook droog tijdens de langere regenbuien. Als je ook droog wilt blijven als je bijvoorbeeld op het natte gras gaat zitten of als je door diepe plassen moet, kies dan een waterkolom vanaf 5.000mm.

Materiaal

Polyester wordt vaak gebruikt voor het maken van regenkleding, deze stof is licht van gewicht, ademend én waterafstotend. Veel regenbroeken hebben aan de onderzijde een ritssluiting of een sluiting van klittenband, hiermee kan de broek goed vastgemaakt worden rondom de enkels. De meeste regenbroeken hebben getapete naden, zo wordt voorkomen dat het regenwater naar binnen kan lopen via de naden.

Tip

Laat de regenbroek goed drogen voordat je ‘m opruimt. Doe dit bij kamertemperatuur en vermijd de verwarming! Als je de broek bij de verwarming of in de zon laat drogen is de kans dat waterdichte eigenschappen verloren gaan.