Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Dames regenkleding

Het Nederlandse weer is zo onvoorspelbaar, dat een regenjas en een regenbroek onmisbare items zijn in jouw kast. Regenkleding is er tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten… We vertellen je er graag meer over! Lees meer...

1-24 van 80

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1-24 van 80

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Regenjas

Als je moet fietsen door een flinke regenbui, kunnen een regenbroek en regenjas dé oplossing zijn om je droog over te brengen. Wat erg handig is, is dat een regenjas vaak ook afsluitbare zakken heeft, waardoor je bijvoorbeeld je telefoon ook droog kunt opbergen.

Let er bij de aanschaf van een regenbroek op dat deze voldoende ruimte biedt, zodat je hem makkelijk over je gewone kleding aan kan trekken!

Regenponcho

Als vervanger van een regenpak kun je ook kiezen voor een poncho. Het voordeel van een poncho is dat deze niet zoveel weegt en je hem makkelijk mee kunt nemen. Het aantrekken is een kwestie van de poncho over je hoofd trekken en klaar, binnen no-time ben je klaar om jezelf (en eventueel je tas) te beschermen tegen de regen!

Als het niet zo hard waait, kun je de poncho ook prima op de fiets dragen. Je kunt dan bijvoorbeeld de uiteinden in je handen nemen, waardoor je benen ook grotendeels droog zullen blijven. Als het wat harder waait, dan kan het zijn dat de poncho omhoog waait.

Waterdicht en waterafstotend

Het is logisch dat er bij de naden en ritsen de meeste kans is op het doorlekken van water. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Om lekkage tegen te gaan zijn de naden van regenkleding meestal getapet en is de rits voorzien van overslag.

Waterdichtheid betekent niet voor elk kledingstuk hetzelfde. De ene jas kan een beetje regen buiten houden terwijl een ander je bij wijze van drooghoudt als je ermee in het water springt. Om aan te geven in welke mate de regenkleding waterdicht is, wordt gebruik gemaakt van de term waterkolom. Onderstaand is een beschrijving te vinden van wat deze term precies inhoudt.Om goed zichtbaar te zijn tijdens een grote regenbui, zijn er op de meeste regenkleding reflecterende details aangebracht!
Om je regenkleding zo lang mogelijk goed te houden, is het belangrijk om het droog weg te leggen. Hang natte regenkleding op om te drogen. Vermijd de verwarming, deze kan belangrijke functies aantasten waardoor de kleding bijvoorbeeld minder waterdicht zal zijn.