Regenpakken dames

Een regenpak is een onmisbaar kledingitem in Nederland, je weet namelijk nooit of het nu droog blijft of dat het toch gaat regenen. Een regenpak bestaat uit een regenjas en een regenbroek. Neem deze mee om te zorgen dat je altijd droog op je bestemming aan komt. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Eigenschappen van een regenpak

Een regenpak houdt zowel je benen als je bovenlichaam droog tijdens een regenbui. Eén van de belangrijkste eigenschappen van een regenpak is dus dat deze waterdicht is. Daarnaast is het regenpak zeer licht van gewicht en valt deze ruim, waardoor je ‘m gemakkelijk en snel aan of uit kunt trekken over je normale kleding.

Waterdicht en waterafstotend

Waterdichtheid kent verschillende gradaties. In de productteksten kun je de informatie hierover vinden onder het stukje waar de ‘waterkolom’ beschreven staat. De waterkolom wordt uitgedrukt in aantal mm. Wat de verschillende waardes inhouden, kun je lezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Materiaal

Polyester is waterdicht, ademend en licht van gewicht, ideaal materiaal om regenpakken van te maken dus! De meeste regenpakken hebben getapete naden zodat er ook geen water via de naden naar binnen kan.

De bovenzijde van de regenbroek heeft vaak een elastische tailleband en aan de onderkant van de regenbroek kun je de pijpen passend maken met een klittenbandsluiting of ritssluiting. De regenjas heeft vaak twee (meestal afsluitbare) zakken. Om te voorkomen dat er regenwater de jas inloopt via de ritssluiting, is deze vaak voorzien van een extra overslag.

Tips

Laat je regenpak goed drogen voordat je ‘m weer opruimt! Als je je regenpak nat opbergt kan dit het materiaal aantasten. Daarnaast kan het schimmel veroorzaken.

Is er slecht weer voorspeld? Het regenpak kun je zeer klein opvouwen, waardoor deze niet veel ruimte inneemt in je rugzak.