Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Regenpakken dames

Een regenpak is een onmisbaar kledingitem in Nederland, je weet namelijk nooit of het nu droog blijft of dat het toch gaat regenen. Een regenpak bestaat uit een regenjas en een regenbroek. Neem deze mee om te zorgen dat je altijd droog op je bestemming aan komt. Lees meer...

13 Artikel(en)

13 Artikel(en)

Eigenschappen

Een regenpak houdt zowel je benen als je bovenlichaam droog tijdens een regenbui. Eén van de belangrijkste eigenschappen van een regenpak is dus dat deze waterdicht is. Daarnaast is het regenpak zeer licht van gewicht en valt deze ruim, waardoor je ‘m gemakkelijk en snel aan of uit kunt trekken over je normale kleding.

Waterdicht

Waterdichtheid kent verschillende gradaties. In de productteksten kun je de informatie hierover vinden onder het stukje waar de ‘waterkolom’ beschreven staat. Staat er dat het regenpak een waterkolom heeft van 1.000mm? Dan betekent dit dat dit pak jou droog houdt bij een wat minder heftige bui, maar als het langer en harder gaat regenen het regenpak waarschijnlijk toch doorlekt. Met een waterkolom van 2.000mm kun je ook de langere regenbuien aan en weet je zeker dat je weer droog thuis komt.

Materiaal

Polyester is waterdicht, ademend en licht van gewicht, ideaal materiaal om regenpakken van te maken dus! De meeste regenpakken hebben getapete naden zodat er ook geen water via de naden naar binnen kan.

De bovenzijde van de regenbroek heeft vaak een elastische tailleband en aan de onderkant van de regenbroek kun je de pijpen passend maken met een klittenbandsluiting of ritssluiting. De regenjas heeft vaak twee (meestal afsluitbare) zakken. Om te voorkomen dat er regenwater de jas inloopt via de ritssluiting, is deze vaak voorzien van een extra overslag.

Tips

Laat je regenpak goed drogen voordat je ‘m weer opruimt! Als je je regenpak nat opbergt kan dit het materiaal aantasten. Daarnaast kan het schimmel veroorzaken.

Is er slecht weer voorspeld? Het regenpak kun je zeer klein opvouwen, waardoor deze niet veel ruimte inneemt in je rugzak.