Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Wandelsokken dames

Om comfortabel te kunnen wandelen heb je natuurlijk goede wandelschoenen nodig, maar vergeet hierbij ook de juiste wandelsokken niet! Goede wandelsokken verkleinen de kans op blaren en ander leed. Lees meer...

14 Artikel(en)

14 Artikel(en)

Eigenschappen

Een wandelsok moet passend om de voet vallen en mag absoluut niet lubberen. Als een sok te groot is of niet goed aansluit, kan deze gaan opkroppen en hierdoor kun je al snel blaren oplopen. Om te zorgen dat een sok perfect op maat gemaakt kan worden, zijn sokken anatomisch gevormd en staat er op elke sok aan welke voet deze gedragen dient te worden.

Wandelsokken hebben platte naden, wat voorkomt dat er irritaties en pijnlijke drukpunten onstaan. Wandelschoenen zijn, in vergelijking met gewone schoenen, vrij stug, de wandelsokken zorgen ervoor dat er niet zoveel wrijving ontstaat en dit komt het loopcomfort natuurlijk ten goede.

Sommige wandelsokken hebben verdikkingen op bijvoorbeeld de hiel of bij de tenen. De verdikkingen zorgen ervoor dat juist die delen van de voet extra beschermd worden.

Materiaal

Vaak worden wandelsokken gemaakt van polyester en wol, deze materialen hebben beide verschillende voordelen en de combinatie zorgt voor optimale wandelsokken. Polyester is licht, ademend en voert transpiratievocht af. Wol zorgt ervoor dat je voeten op temperatuur blijven.

Tips

Als je meerdere dagen achter elkaar wandelt, neem dan wel voor elke dag schone sokken mee. Zorg voor een extra paar zodat je (droge) sokken aan kunt trekken als het heel warm is of als je bijvoorbeeld in een regenbui terecht komt.