Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Lage dames wandelschoenen

Ga je samen met je dochter, moeder of vriendin meedoen aan de Vierdaagse? Of hou je er gewoon van om af en toe eens een stukje te wandelen? Draag lage wandelschoenen voor de juiste ondersteuning zodat je zorgeloos lange afstanden af kunt leggen. Lees meer...

1-24 van 44

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 44

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waarom lage wandelschoenen

Lage wandelschoenen zien er stoerder en sneller uit, maar dat is niet de enige reden om deze schoenen aan te schaffen. In vergelijking met hoge wandelschoenen heb je meer bewegingsvrijheid met lage wandelschoenen. Daarnaast zijn de schoenen minder warm en daardoor geschikt voor lopers die snel last hebben van warme voeten.

Ga je veel pittige wandeltochten lopen met daarin veel hoogteverschillen? Dan raden wij je toch aan om voor hoge wandelschoenen te kiezen.

Zool

De juiste zolen vangen de klappen die ontstaan tijdens het wandelen op. Elke stap die jij zet vormt een klap op het lichaam en goede demping zorgt dat deze trillingen de rest van het lichaam niet of nauwelijks belasten. Deze bescherming voorkomt blessures aan de knie- en heupgewrichten en de rug. Daarnaast bieden wandelschoen de voeten op bepaalde plekken ondersteuning, waardoor jij onbewust de juiste wandelhouding aanneemt. Dit voorkomt dat je geforceerd gaat lopen.

Door wandelschoenen te kiezen met een grof profiel, heb je veel grip. Gladde wegen of losliggende steentjes zijn in dat geval voor jou geen probleem!

Eigenschappen

Wandelschoenen bieden ondersteuning aan de voeten waardoor blessures worden voorkomen. Door wind- en waterdichte schoenen te kiezen blijft water buiten en blijven de voeten warm, ook in koudere omstandigheden. Daarentegen moeten de schoenen wel ademend zijn, zodat vocht door het zweten wel naar buiten kan worden afgevoerd en jouw voeten droog blijven.

Wandelschoenen zijn op meerdere plaatsen voorzien van extra versteviging. Een extra dikke rubberen rand op de neus en rond de hiel zorgt ervoor dat de schoenen tegen een stootje kunnen. Als jij per ongeluk op iets scherps gaat staan of langs een scherpe rand loopt, vangen deze randen dit op.

Onderhoud

Behandel je schoenen regelmatig met crème, wax of spray. Op deze manier gaan de schoenen langer mee en blijven ook de technische functies als waterdichtheid, demping etc. langer optimaal. Maak de schoenen eerst schoon met een doek of borstel en wat warm water. Daarna kun je starten met de behandeling.

Nieuwe schoenen

Naarmate de dag vordert zetten je voeten uit en ook tijdens het wandelen zwellen je voeten wat op. Pas je lage wandelschoenen daarom ook pas later op de dag, zodat je voeten de maximale afmetingen hebben. Hierdoor voorkom je dat je je schoenen te klein koopt. Daarnaast kun je de bijpassende maattabel raadplegen om van tevoren te kunnen bepalen welke maat jij nodig hebt.

Loop je normaal met wandelsokken aan en/of plak je altijd (preventief) tape op je voeten? Doe dit dan ook bij het passen! Op deze manier kun je het beste voelen hoe de schoenen zullen zitten tijdens het wandelen.

Tips

Loop je schoenen een paar keer in door een korte wandeling te maken. Tijdens deze tochten kunnen je schoenen zich naar jouw voeten vormen en kunnen je voeten wennen aan de nieuwe schoenen.

Zijn je schoenen natgeregend tijdens het wandelen? Maak propjes van krantenpapier en stop deze in de schoenen, deze zullen het droogproces versnellen.

Bewaar je wandelschoenen in een droge ruimte, dan blijven ze het langste goed.