Yoga sportbeha

Een sportbeha mag bij jouw yoga outfit niet ontbreken! Sportbeha’s bieden extra ondersteuning aan de borsten. Waar een sportbeha voor yoga precies aan moet voldoen? Lees meer...

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een yoga sportbeha?

De yoga sportbeha zal je in staat stellen om gemakkelijker te bewegen, waardoor je beter kunt ontspannen. Bepaalde asana’s zullen de borsten extra belasten, ook hiervoor is het belangrijk om een yoga sportbeha te dragen.

Doordat je tijdens yoga vaak houdingen aanneemt die niet perse lichaamseigen zijn, wordt het lichaam anders belast dan gewend. Voornamelijk de rug kan het zwaar te verduren krijgen. Een goede sportbeha verdeelt een deel van deze belasting en zorgt dat jij de goede houding aanhoudt.

Ademhaling op nummer één

Bij yoga staat ademhaling op nummer één, een te strakke yoga sportbeha zou dit in de weg kunnen staan. Kies daarom voor een sportbeha die voldoende ruimte biedt om ongestoord te ademen.

De schouderbanden van de yoga sportbeha’s laten de schouderbladen vrij, waardoor je vrijer kunt ademen.

Bij yoga sportbeha’s kun je kiezen tussen brede schouderbanden of dunnere schouderbanden. Brede banden zullen minder snel in je huid drukken en geven vaak meer steun dan dunnere bandjes. Yoga sportbeha’s zijn vaak elastisch en hebben daardoor geen sluiting, hierdoor kun je ook gemakkelijk asana’s uitvoeren waarbij je met je rug op de grond ligt.

Materiaal

Het materiaal waarvan yoga sportbeha’s gemaakt worden is zacht en bevat geen (onnodige) naden waardoor irritaties worden voorkomen. De meeste yoga sportbeha’s zijn gemaakt van ademend materiaal, waardoor het zweet geabsorbeerd kan worden. Veel sportbeha’s hebben losse paddings. Deze kun je dus verwijderen als je liever een sportbeha zonder paddings hebt.