Duurzame schoenen

Wat is duurzaam?

Ga jij helemaal voor duurzaam? Dan mogen duurzame schoenen natuurlijk niet ontbreken in jouw garderobe! Duurzaamheid zit niet alleen in de materialen die gebruikt worden in de schoenen, maar bijvoorbeeld ook in de bedrijfsprocessen van het merk en in de goede werkomstandigheden voor de mensen op een plantage waar de grondstoffen verbouwd worden. Lees meer...

Producten 1-24 van 733

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 733

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar worden duurzame schoenen van gemaakt?

De meeste duurzame schoenen bestaan (gedeeltelijk) uit gerecycled materiaal, dit kunnen PET-flessen zijn, maar ook rubber wordt vaak hergebruikt. De gerecyclede PET-flessen worden veelal gebruikt voor het bovenwerk van de schoen en het rubber is natuurlijk meer geschikt om te gebruiken voor de zool. Daarnaast wordt in de meeste productieprocessen getracht om zo min mogelijk water te gebruiken en zo min mogelijk afval te produceren, waardoor de schoenen éxtra duurzaam worden!

Duurzame merken

Veel merken willen nét een stapje extra zetten om te laten zien dat ze de aarde respecteren en liefhebben, Timberland is daar een mooi voorbeeld van. Timberland heeft een aantal doelen opgesteld voor zichzelf: voor 2025 willen zij wereldwijd 50 miljoen bomen geplant hebben, vanaf heden produceren zij alleen nog maar 100% PVC-vrije schoenen en gebruiken zij vanaf 2020 uitsluitend organisch katoen, biologisch katoen of katoen dat afkomstig is uit het Better Cotton Initiative. Kortom: met schoenen van Timberland weet je zeker dat je duurzaam bezig bent!

Vegan schoenen

Steeds meer mensen maken de keuze om veganistisch te leven, dit is een levenswijze die je niet alleen toe kunt passen op wat je eet en drinkt, maar ook op wat je draagt! Veel lifestyle schoenen worden gemaakt van duurzaam katoen of gerecycled polyester (o.a. PET-flessen), waar uiteraard geen dierlijke producten voor gebruikt worden. Wandelschoenen vragen echter om steviger materiaal, hiervoor wordt steeds vaker veganleer gebruikt. Veganleer is een alternatief voor dierlijk leer en dus helemaal veganistisch.

Tip

Duurzame of vegan schoenen aanschaffen is natuurlijk de eerste stap, maar door de schoenen goed te onderhouden en er op de juiste manier mee om te gaan, kun je extra lang plezier hebben van de schoenen! En dat is natuurlijk wel zo duurzaam!