FALKE | with you every step

In 1996 ontwikkelde FALKE samen met sportwetenschappers het Ergonomic Sport System (ESS) om zo FALKE ‘s brei expertise toe te passen op het gebied van sport. Het resultaat is een perfecte pasvorm, klimaatregulatie en een optimale ondersteuning te bieden voor iedere sporter in verschillende disciplines. Zo ook in de wandelsport waar FALKE is uitgegroeid tot 1 van de beste wandelsokken ter wereld.

Speciale breitechnieken

Alle sokken worden op de meest geavanceerde machines gebreid in Duitsland. Voor elke voet wordt een andere machine gebruikt (Links/Rechts). Voor dames is het voetbed iets smaller gemaakt. Hierdoor ontstaat de perfecte pasvorm voor dames en heren. Dit zorgt voor optimale ondersteuning en verminderd de kans op blaren aanzienlijk.

De beste materialen

FALKE maakt gebruik van verschillende stof kwaliteiten. De ultralichte en ademende stof polypropyleen gaat 5 tot 10 keer langer mee in vergelijking met natuurlijke of synthetische alternatieven. Deze stof wordt met name gebruikt rondom de voet daar waar de kans op slijtage het grootst is. Door de 3 lagen constructie wordt vocht snel afgevoerd zodat de voeten droog en blarenvrij blijven. Voor warme tot extreem koude omstandigheden wordt vaak een mix van Merino wol gebruikt. Dit houdt de voeten droog, comfortabel en geurvrij.

Hardlopen

FALKE heeft voor ieder type hardloper een passende sok. De verschillende sokken zijn aangepast op de ondergrond en bijvoorbeeld gevoeligheid voor blessures. Zo zit er voor iedereen een juiste sok tussen, of het nou voor een recreatief rondje is of voor een marathon, er is keuze genoeg.

Wandelen

Voor de wandelaars onder ons heeft FALKE ook een breed scala aan sokken beschikbaar. Deze zijn speciaal aangepast op de lengte, zwaarte en eventuele hoogte van de wandeling. Van een korte stadswandeling tot een lange trektocht in de bergen, voor iedere wandelaar is er een passende sok te vinden.