Grisport

GriSport vindt zijn oorsprong in Italië in het jaar 1977. De broers Grigolato zijn destijds begonnen met het handmatig produceren van wandelschoenen, maar inmiddels heeft het schoenenmerk meer dan 2000 werknemers in dienst! Door hun expertise, innovatie en onderzoek is GriSport in meer dan 40 jaar uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende producenten van wandelschoenen.

GriSport heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. De combinatie van hun traditionele ervaring en het gebruik van alleen de beste materialen zorgt ervoor dat iedere schoen de hoogst haalbare kwaliteit heeft en je dus zo lang mogelijk plezier zult hebben van een paar GriSport wandelschoenen. Daarnaast is ook comfort één van de speerpunten van GriSport, er wordt constant gestreefd naar de meest comfortabele pasvorm om jouw wandelingen zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Een groot bedrijf als GriSport kan uiteraard niet achterblijven op het gebied van duurzaamheid, GriSport doet er dan ook veel aan om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden! Duurzaamheid begint voor GriSport al bij het selecteren van de grondstoffen. Daarnaast beschikt GriSport over 15.000m2 aan zonnepanelen, dit levert 70% op van de energie die nodig is voor het produceren van de schoenen.

Grisport wandelschoenen

De wandelschoenen van GriSport zorgen voor perfecte ondersteuning tijdens een wandeltocht. Ze zorgen ervoor dat de schok van het neerkomen van de voet goed opgevangen wordt en uiteraard biedt de zool veel grip, zodat je niet snel uit zult glijden! Mede door hun waterafstotende en ademende eigenschappen bieden de GriSport wandelschoenen heel veel loopcomfort!

De lage wandelschoenen van GriSport zijn speciaal ontworpen voor wandeltochten over vlakke terreinen, maar ook in het bos kun je hier prima mee uit de voeten! De lage wandelschoenen zijn licht van gewicht en bieden veel bewegingsvrijheid. Omdat de lage wandelschoenen net iets luchtiger zijn dan de hoge wandelschoenen, kiezen veel wandelaars vooral in de zomer voor de lage variant!

Ga jij vaak wandelen op ruigere terreinen of in de bergen? Of is extra ondersteuning rondom de enkels geen overbodige luxe voor jou? Kies dan voor (middel)hoge wandelschoenen! De (middel)hoge wandelschoenen van GriSport zijn vooral ideaal om te dragen tijdens een bergwandeling of een winterse boswandeling.

Technieken

GriSport is constant bezig met het ontwikkelen en verbeteren van hun producten, daar worden natuurlijk veel verschillende technieken voor gebruikt. Veel wandelschoenen zijn bijvoorbeeld voorzien van het Spo-Tex, Gritex of Sympatex membraan dat ervoor zorgt dat de schoenen waterdicht én ademend zijn! Vooral met het wisselvallige weer in Nederland is dit natuurlijk geen overbodige luxe.

Maar ook op het gebied van comfort is GriSport steeds op zoek naar het beste van het beste! Er wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van het R-systeem, dit systeem zorgt voor optimale ondersteuning en perfecte demping. Ook het door GriSport ontwikkelde Heelsupport System® wordt in veel wandelschoenen verwerkt! Zoals de naam al doet vermoeden zorgt dit systeem voor extra support rondom de hielen. Deze naadloze versteviging biedt extra steun bij het afwikkelen van de voet en zorgt tevens voor maximale stabiliteit!