Hoge wandelschoenen heren

Hoge wandelschoenen voor heren zijn warm, comfortabel en bieden veel stabiliteit. Je voeten zitten stevig in de schoenen en je hebt veel grip. Maar waar moet je verder allemaal op letten bij het kiezen van de juiste hoge wandelschoenen? Lees meer...

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen

Hoge wandelschoenen dragen zeer comfortabel en bieden veel stabiliteit. De voeten zitten stevig in de schoen waardoor het vrijwel onmogelijk is om bijvoorbeeld je enkel te verzwikken. Daarnaast voorkomen hoge wandelschoenen koude voeten.

Om verzekerd te zijn van droge voeten kun je kiezen voor waterdichte wandelschoenen. Vaak zijn wandelschoenen bewerkt met Hydropel en/of Isotex, waardoor er geen water in de schoenen kan komen. Daarentegen hebben deze schoenen meestal wel ademend vermogen, waardoor warmte wel naar buiten kan.

Onderhoud

Hoge wandelschoenen voor heren hebben niet veel onderhoud nodig, al is het wel bevorderlijk voor de kwaliteit van schoenen om ze regelmatig schoon te maken en te behandelen. Borstel het vuil van de schoen af en maak deze vervolgens schoon met een beetje lauw water. Daarna kun je de hoge wandelschoenen behandelen met een crème, wax of spray, om ze (weer) volledig waterdicht te maken.

Wanneer je na een lange wandeling weer thuis komt, berg je schoenen dan droog op. Zijn ze tijdens de wandeling nat geregend? Laat ze dan eerst opdrogen door er kranten in te stoppen en berg ze daarna op.

Tips

Voor hoge wandelschoenen heb je ook hoge wandelsokken nodig, wanneer een sok te kort is loop je het risico om blaren om te lopen. Wandelsokken hebben platte naden waardoor irritaties worden voorkomen. Daarnaast houden ze je voeten fris doordat vocht goed kan worden afgevoerd.

Zorg dat de schoenen zich naar je voet kunnen vormen. Plan daarom een paar korte wandelingen in voordat je een lange wandeling gaat maken.