Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Wandelsokken heren

Goede wandelsokken zijn minstens zo belangrijk als goede wandelschoenen! Met goede wandelsokken wordt de kans op blaren en ander leed verkleind en wordt het loopcomfort verhoogd. Lees meer...

11 Artikel(en)

11 Artikel(en)

Eigenschappen heren wandelsokken

Wandelsokken zijn anders dan gewone sokken, ze zijn namelijk gevormd naar de voet. Bij de meeste heren wandelsokken is er een speciale linker- en rechtersok. Door van tevoren te bepalen aan welke voet een sok gedragen kan worden, kan deze van tevoren al geoptimaliseerd worden als het gaat om technologieën, extra ondersteuning en maat. Wel is het daarom extra belangrijk dat je de juiste maat wandelsok draagt. Als een wandelsok te los om de voet zitten kan deze gaan schuiven en opkroppen en heb je een grote kans dat je blaren oploopt.

Een groot voordeel van wandelsokken is dat deze platte naden hebben. Door de platte naden worden irritaties en pijnlijke drukpunten voorkomen. Daarnaast zorgen wandelsokken ook voor meer comfort en minder wrijving in de stugge wandelschoenen.

Sommige wandelsokken zijn op verschillende plaatsen wat dikker, op deze manier wordt de voet optimaal bescherm tegen blessures. De verdikkingen zitten bijvoorbeeld bij de hiel of bij de tenen.

Materiaal

Wandelsokken zijn veelal gemaakt van een combinatie van polyester en (merino)wol. Deze materialen samen zorgen ervoor dat de sokken licht en ademend zijn, waardoor je voeten op temperatuur blijven. Daarnaast kunnen wandelsokken transpiratievocht naar buiten voeren, waardoor je voeten droog blijven.

Tips

Ga je een meerdaagse wandeltocht lopen? Neem voor iedere dag schone sokken mee. En neem iedere dag ook een reserve paar mee, zo kun je onderweg je sokken verwisselen als ze bijvoorbeeld nat geregend zijn.