Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

Snorkelen voor kinderen

Snorkelen is inspannend en ontspannend tegelijk en daardoor helemaal geschikt voor kinderen! Zodra je kind een zwemdiploma op zak heeft, kan hij/zij gaan snorkelen. Aan het begin kan het een beetje spannend zijn, maar veel kinderen hebben het al snel onder de knie en gaan dan op zoek naar de mooiste vissen! Lees meer...

19 Artikel(en)

19 Artikel(en)

Duikbril of full face masker?

Een full face masker is ideaal voor kinderen! Deze grote duikbril bedekt het hele gezicht, waardoor kinderen zowel door hun neus als door hun mond kunnen ademen. Een groot voordeel van het full face masker is dat je een prachtig panoramisch uitzicht hebt door het grote glas! Aan de bovenkant van het full face masker zit een kleine snorkel, zo kun je met je gezicht onder water liggen en toch gemakkelijk ademhalen. De snorkel van het full face masker is voorzien van een speciaal filter, waardoor er geen water in de snorkel kan komen! Met een gewone duikbril in combinatie met een snorkel moet je natuurlijk wel door je mond (en de snorkel) ademen en is het belangrijk om diep in te ademen en rustig weer uit te ademen. Als je kind met een duikbril en een losse snorkel gaat snorkelen, is het heel belangrijk om van beide de juiste maat te hebben. Vaak kun je de duikbril in de juiste maat stellen, zodat deze niet snel af zal vallen. Bij de snorkel is het vooral handig om te controleren of het mondstuk niet te groot is, anders vergt het ademhalen namelijk veel moeite en zal je kind snel vermoeid zijn of het snorkelen niet meer leuk vinden.

Wel of geen flippers?

Veel snorkelaars kiezen ervoor om flippers te dragen, zo kunnen ze zich soepel door het water bewegen! Met flippers aan kost het zwemmen veel minder moeite en jaag je ook minder snel de vissen weg. Maak de flippers wel even goed nat voor je ze aantrekt, zo worden ze namelijk een stuk flexibeler en kun je ze dus makkelijker aantrekken.

Tips

Kinderen kunnen het soms spannend vinden om boven hoog koraal of tussen veel vissen te zwemmen. Geef ze dan de tijd om zich te ontspannen, zodat ze niet in paniek raken in het water.

Met een zwemvest aan hoeven kinderen niet te focussen op het zwemmen en kunnen ze gewoon blijven drijven, op die manier zijn de kinderen waarschijnlijk ook iets relaxter!