Fitness shorts voor kinderen

In de sportschool kunnen kinderen sporten in de fitnesszaal of ze kunnen groepslessen volgen. Heb je het snel warm, dan kan je ervoor kiezen een fitness short te dragen in plaats van een lange fitnessbroek. Zorg er wel voor dat je spieren warm zijn en blijven. Koude spieren zijn namelijk gevoelig voor blessures. Lees meer...

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer een fitness short?

In de sportschool is het niet koud. Heb je het snel warm, dan is voor jou een short misschien de beste keuze. De fitness shorts voor kinderen bestaan voornamelijk uit de wat wijder vallende shorts, maar er zijn ook korte tights. Het is je persoonlijke voorkeur die de doorslag geeft welke lengte broek je aantrekt en of dit een wijd of strak model is.

De eigenschappen

Waarschijnlijk vindt je het uiterlijk van de short belangrijk, want je wilt er natuurlijk goed uitzien in de sportschool. Maar hou ook rekening met het feit dat de short over bepaalde eigenschappen moet bezitten, zodat jij er lekker in kan bewegen. De meeste shorts zijn daarom gemaakt van lichtgewicht materiaal, zodat je er geen hinder van ondervindt. Daarnaast worden de shorts gemaakt van materiaal dat zweet goed kan afvoeren. Zo blijf je droog aanvoelen.

Lang plezier

Als je je helemaal hebt gegeven in de sportschool, dan heb je waarschijnlijk flink gezweet. Zorg ervoor dat dit zweet niet te lang de kans krijgt om in te trekken in je short. Vraag daarom je moeder of vader de short zo snel mogelijk te wassen na het sporten. Zweet kan de kleding dan niet aantasten. Het is belangrijk dat de wasvoorschriften worden opgevolgd. De instructies staan beschreven op het label aan de binnenkant van de fitness short. Op deze manier heb je het langste plezier van je short!

Tip

Trek na het sporten warme kleding aan. Je spieren koelen dan minder snel af en daarmee verklein je de kans op blessures. Trek bijvoorbeeld een trainingspak aan.

Heb je nog vragen over fitness shorts? Stel ze gerust aan onze klantenservice!