Regenpakken kind

Met een goed regenpak kun je droog blijven en toch lekker naar buiten gaan! Een regenpak is het ideale kledingitem om ook met het onvoorspelbare herfst- en winterweer een frisse neus te kunnen halen. Lees meer...

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waterdichte regenpakken voor kinderen

Een regenpak bestaat uit een regenbroek en een regenjas, het kinderregenpak houdt dus het hele lichaam van jouw kind droog. De belangrijkste eigenschap van een regenpak is natuurlijk de waterdichtheid. De mate waarin regenkleding waterdicht is wordt aangegeven met de term waterkolom. Wat de verschillende waardes van de waterkolom precies inhouden, kun je aflezen in het onderstaande schema.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Makkelijk en snel

Een regenpak valt ruim om het lichaam en is daardoor makkelijk en snel aan en uit te trekken over de normale kleding. Ook de elastische tailleband aan de bovenkant van de regenbroek zorgt ervoor dat de broek snel aan en uit te trekken is en dat deze goed aansluit. Aan de onderkant van de regenbroek zit vaak een klittenbandsluiting of een ritssluiting, hierdoor is de broek passend te maken zodat jouw dochter/zoon niet op zijn/haar broekspijpen loopt.

Toch is het regenpak licht van gewicht en kun je ‘m heel klein opvouwen. Als er regen voorspeld wordt kun je het regenpak dus in de rugzak van jouw kind stoppen zonder dat hij/zij het überhaupt door heeft!

Materiaal

Regenpakken worden vaak gemaakt van polyester, dit materiaal is waterdicht, ademend en licht van gewicht. Om ook waterdichtheid bij de naden en de rits te garanderen, is gebruik gemaakt van twee verschillende oplossingen. De naden zijn aan de binnenkant getapet waardoor er geen water naar binnen kan lopen. Bij de ritssluiting wordt vaak gebruik gemaakt van een overslag, waardoor het water überhaupt niet eens bij de rits komt.

Tip

Het is belangrijk om het regenpak goed te laten drogen voordat je deze opruimt. Het vocht kan het materiaal aantasten waardoor de waterdichte eigenschappen verloren kunnen gaan.