Zwemvesten, zwembandjes en zwemgordels voor kinderen

Veel kinderen vinden het heerlijk om in het water te dobberen! Maar als ze nog geen zwemdiploma hebben, is het verstandig om je zoon of dochter een zwemvest, zwembandjes of een zwemgordel om te doen. Deze zwemaccessoires zijn ideale hulpmiddelen om kinderen kennis te laten maken met het zwemmen! Lees meer...

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom zwemaccessoires gebruiken?

Kinderen die nog niet zelfstandig kunnen zwemmen, dragen vaak een zwemvest, zwembandjes of een zwemgordel. Deze zwemaccessoires zijn bedoeld om het kind (gedeeltelijk) te laten drijven en het hoofdje boven water te houden.

Waar zijn zwemaccessoires van gemaakt?

Hoewel veel zwemaccessoires vroeger opblaasbaar waren, zijn er tegenwoordig ook heel veel schuimrubberen zwemaccessoires verkrijgbaar! De opblaasbare accessoires hebben natuurlijk als groot voordeel dat je ze heel klein op kunt bergen en je ze dus ook bijvoorbeeld heel gemakkelijk mee kunt nemen op vakantie. De schuimrubberen modellen hebben daarentegen weer als voordeel dat ze een hoog draagcomfort hebben, waardoor kinderen het helemaal niet zo erg vinden om de zwemaccessoires te dragen en ze dus ook urenlang plezier kunnen beleven in het zwembad!

Tips

Het is heel belangrijk om te beseffen dat zwemaccessoires slechts hulpmiddelen zijn! Als een kind nog geen zwemdiploma heeft, is het heel belangrijk dat hij of zij altijd goed in de gaten wordt gehouden door een volwassene (met een zwemdiploma).

Veel zwemaccessoires zijn verkrijgbaar in één maat, bij deze artikelen kun je de grootte dan vaak aanpassen met een speciaal riempje of bijvoorbeeld door een gedeelte harder of zachter op te blazen. Er zijn natuurlijk ook hulpmiddelen die wel in verschillende maten verkrijgbaar op, het is dan natuurlijk heel belangrijk om de juiste maat te kopen!