Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Brunotti

Brunotti

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Brunotti

Het merk Brunotti is ontstaan door- en voor echte levensgenieters. Wat begonnen is uit pure passie voor boardsporten, is uitgebreid tot allerlei sport- en lifestyleproducten.

Brunotti staat bekend om de 'feelgood'-factor. Alle kleding van dit merk zit comfortabel en heeft toch een stoer surftintje. Op deze site is zowel Brunotti zomerkleding als Brunotti winterkleding te vinden.

Brunotti geschiedenis

Brunotti is in 1979 opgericht door de 23-jarige Claudio Brunotti. Tijdens een reis door Europa creëert hij een passie voor surfen en als hij terug komt zet hij een werkplaats op in Scheveningen. Hij begint met het ontwerpen surfboards en experimenteert met andere materialen. Na het winnen van verschillende wereldtitels begint hij met het verkopen van zijn boards en Brunotti begint langzaam naam te krjigen. De collectie bestaat nu voornamelijk uit boards en t-shirts.

In 1988 draagt Claudio al zijn kennis over surfen en materialen over aan Jinne Sietsma, een surfer uit Scheveningen. Hij heeft heimwee gekregen en besluit terug te gaan naar Italië. Er wordt verder gebouwd aan het merk en in 1990 wordt gestart met de export voor kleding collecties worden er verschillende licenties opgezet in het buitenland.

De structuur in het buitenland blijkt minder te werken dan dat Claudio had gehoopt en hij besluit alles weer terug te trekken naar Scheveningen. Dit is een donkere periode voor Brunotti en de problemen stapelen zich op. In 1995 besluit Claudio terug te verhuizen naar Italië om daar een restaurant te starten. Het merk Brunotti zakt steeds dieper.

In 1997 wordt het bedrijf overgenomen door de huidige aandeelhouders. Zij registreren Brunotti als internationaal merk en ontwikkelen twee collecties per jaar voor de Europese markt. Ook wordt het team uitgebreid met designers, buyers, sales representatives, logistics en marketeers. In 2007 word de Brunotti webwinkel gelanceerd.

Slippers & Sandalen