Hanwag

Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Hoe is HANWAG ontstaan?

De oorsprong van HANWAG ligt in een kleine werkplaats in het Duitse Beieren. De afgelopen jaren is HANWAG uitgegroeid tot één van de bekendste fabrikanten van wandelschoenen. Om de beste kwaliteit de kunnen leveren worden de schoenen in Europa geproduceerd, waaronder in een familiebedrijf in Kroatië waar al meer dan dertig jaar enkel HANWAG schoenen worden geproduceerd. Eén van de grondleggers van HANWAG zei ooit tegen een klant: “Eigenlijk is een schoen nooit echt af". En daar heeft hij helemaal gelijk in, de technologie van de HANWAG schoen wordt telkens verbeterd en dat al ruim 100 jaar lang!

Hoge HANWAG wandelschoenen versus lage HANWAG wandelschoenen

De HANWAG wandelschoenen staan voor een ultieme draag- en loopcomfort en hebben zowel hoge als lage wandelschoenen in de collectie. Als je van plan bent om met name op vlakke ondergronden te gaan wandelen, kun je het beste kiezen voor een lage wandelschoen. Een hoge wandelschoen is vooral bedoeld als je op een meer bergachtig ondergrond gaat wandelen. De hoge schoen zorgt ervoor dat je voet meer ondersteuning krijgt en je minder snel je enkel verzwikt of andere blessure oploopt.

Hoe vallen HANWAG wandelschoenen?

Heb je al vaker HANWAG wandelschoenen gehad, dan is het altijd goed om het nieuwe paar schoenen wel goed door te passen. Niet ieder model heeft namelijk dezelfde pasvorm en kan daardoor wat groter of kleiner uitvallen. HANWAG heeft verschillende modellen in de collectie waarbij al rekening is gehouden met normale, smalle en brede voeten. De HANWAG modellen: Tatra, Banks en Torsby zijn bekende modellen uit de collectie.

Hoe lang gaan HANWAG schoenen mee?

Hoe lang wandelschoenen van HANWAG meegaan hangt van veel factoren af. Op welke ondergrond wandel je veel, hoe zwaar ben je zelf, hoeveel kilometer wandel je en hoe is het weer als je aan het wandelen bent. Ook is het belangrijk om na het wandelen je HANWAG wandelschoenen goed schoon te maken, een goed onderhoud zorgt er ook voor dat je langer met je wandelschoenen kunt doen.