Hunter

Producten 1-24 van 46

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 46

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hunter

Hunter werd opgericht door de Amerikaanse ondernemer Henry Lee Norris. Aangekomen op Schotse bodem, richtte hij de North British Rubber Company op, die later bekend werd als Hunter. Hij produceerde er laarzen en andere industriële producten met behulp van de nieuwste, gepatenteerde en innovatieve vulkanisatie processen om duurzame rubber producten te creëren.

Na een bescheiden start met slechts 4 personen, midden jaren 1870, groeide het bedrijf tot 600 medewerkers en het was aan het begin van de Eerste Wereldoorlog in 1914 dat de productie in de fabriek verveelvoudigde. Om soldaten in de loopgraven te beschermen, waren stevige rubberen laarzen benodigd. De machines draaiden 24 uur per dag om aan de vraag te voldoen; de totale productie oversteeg meer dan 1 miljoen paar laarzen tijdens de oorlogsperiode. Erkend voor de beschermende ontwerpen, werd er opnieuw een beroep gedaan op de Britse Rubber Company in 1939, na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Het jaar 1956 markeert de oprichting van de Original Green Wellington, een stijl die later bekend werd als de Original boot; de iconische vormgeving die symbool staat voor het merk Hunter. Vandaag de dag worden de laarzen nog steeds handgemaakt op de originele leest uit 28 losse delen. Geprezen voor de kwaliteit van de laarzen, werd Hunter bekroond met een Royal Warrant benoeming door de HRH Hertog van Edinburgh in 1977 en later door HM de Koningin in 1986, met een onderscheiding van de hoogste orde.

Van pioniers en ontdekkingsreizigers tot beroemdheden en iconen, steeg de Hunter Original boot in populariteit. Ze werden gedragen door Lady Diana Spencer op haar verloving foto's in 1981 en later door Kate Moss op Glastonbury. Vandaag zijn de laarzen onmiddellijk herkenbaar in het modische straatbeeld van de wereldsteden en op de festivalterreinen in elk continent.