Puma

In 1919 richtten de broers Rudolf en Adolf Dassler de Gebrüder Dassler Schuhfabrik op. De eerste schoenen werden nog vanuit hun ouderlijk huis in Herzogenaurach gemaakt, maar vijf jaar later verhuisde het bedrijf naar een grotere locatie in dezelfde stad. Herzogenaurach staat bekend als schoenmakersstad en de Gebrüder Dassler Schuhfabrik was dan ook zeker niet de enige schoenenfabriek in deze plaats, er zijn echter veel bedrijven die in de jaren ‘50 en '60 hun deuren hebben moeten sluiten. Ook de gebroeders Dassler besloten ieder hun eigen weg te gaan. Adolf Dassler richtte Adidas op en Rudolf Dassler richtte in 1948 de Sportschuhfabrik Rudolf Dassler (RUDA) op, maar slechts enkele maanden later werd deze naam gewijzigd naar PUMA Schuhfabrik Rudolf Dassler, oftewel: Puma. Tot de dag van vandaag heeft de keuze van de broers om apart een merk op te richten succes, zowel Adidas als Puma behoren tot één van de populairste merken.  

In de begin jaren van Puma richtte ze hun pijlen voornamelijk op voetbal, in 1954 maakt de hardloopschoenen een opmars doordat Heinz Fütterer, een atleet, het wereldrecord verbrak op de Puma hardloopschoenen. Inmiddels is het merk zo groot dat ze met iedere sport en ook buiten het veld onmisbaar zijn.  

Waar staat Puma voor?

Puma heeft veel verschillende logo's gehad, wel stond de poema altijd centraal in het logo. Een poema staat voor snelheid, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en kracht, kenmerken waar Rudolf Dassler zich helemaal in kon vinden want een atleet heeft deze eigenschappen ook. Er is bewust gekozen voor de kleur zwart zodat het silhouet van de poema meer opvalt. Puma gelooft erin dat je door te sporten een sterker mens kunt worden en als één van 's werelds meest toonaangevende sportmerken wil Puma graag naast jou staan op het sportveld! 

Waarom kiezen voor het merk Puma?

Snel is niet snel genoeg voor Puma en zijn sporters! Puma is altijd op zoek naar sneller, lichter en beter. Puma is niet bang om risico's te nemen en maakt graag onverwachte keuzes om de sporters en de sport zelf naar een hoger niveau te tillen. Kun jij je hier helemaal in vinden? Dan past het merk Puma goed bij jou, ongeacht welke sport je ook beoefent! Niet alleen op de sportvelden is Puma een graag geziene gast, ook in het dagelijkse leven kun je niet om het merk heen. Of je nu op zoek bent naar comfortabel ondergoed, een hippe sweater of trendy sneakers, bij Puma ben je aan het juiste adres! De lifestyle-collectie van Puma combineert fashion met sport en daardoor zijn de items ideaal om te mixen en matchen. Voor Puma zijn alleen de beste materialen goed genoeg en daardoor weet je dat je altijd kwalitatief goede kleding en sneakers aanschaft, waar je nog jaren plezier van kunt hebben!