Puma

In 1919 richtten de broers Rudolf en Adolf Dassler de Gebrüder Dassler Schuhfabrik op. De eerste schoenen werden nog vanuit hun ouderlijk huis in Herzogenaurach gemaakt, maar vijf jaar later verhuisde het bedrijf naar een grotere locatie in dezelfde stad. Herzogenaurach staat bekend als schoenmakersstad en de Gebrüder Dassler Schuhfabrik was dan ook zeker niet de enige schoenenfabriek in deze plaats, er zijn echter veel bedrijven die in de jaren ‘50 en '60 hun deuren hebben moeten sluiten. Ook de gebroeders Dassler besloten ieder hun eigen weg te gaan. Rudolf Dassler richtte in 1948 de Sportschuhfabrik Rudolf Dassler (RUDA) op, maar slechts enkele maanden later werd deze naam gewijzigd naar PUMA Schuhfabrik Rudolf Dassler, oftewel: Puma.

Waarom Puma?

Snel is niet snel genoeg voor Puma en zijn sporters! Puma is altijd op zoek naar sneller, lichter en beter. Puma gelooft erin dat je door te sporten een sterker mens kunt worden en als één van 's werelds meest toonaangevende sportmerken wil Puma graag naast jou staan op het sportveld! Puma is niet bang om risico's te nemen en maakt graag onverwachte keuzes om de sporters en de sport zelf naar een hoger niveau te tillen.

Welke sporters sponsort Puma?

Puma beperkt zich niet tot één sport, in hun assortiment vind je namelijk producten voor meer dan 15(!) sporten. Toch heeft Puma wel een aantal sportcollecties waar ze mee uitblinken, zoals voetbal, fitness en hardlopen! Het is dan ook niet zo gek dat Puma veel topsporters hun producten aan mag bieden. Puma heeft zijn naam al verbonden aan veel grote atleten, zoals de bekende keeper Gianluigi Buffon, de veelbesproken spits Mario Balotelli, maar bijvoorbeeld ook de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt! Ook steekt Puma ieder seizoen weer veel voetbalclubs in een nieuw jasje, wat dacht je bijvoorbeeld van AC Milan, Manchester City en PSV, maar ook de nationale teams van onder andere Italië, Oostenrijk en Tsjechië.

Puma Lifestyle

Maar niet alleen op het sportveld is Puma een graag geziene gast, ook in het dagelijks leven weet Puma waarde toe te voegen aan jouw outfit. Of je nu op zoek bent naar comfortabel ondergoed, een hippe sweater of trendy sneakers, bij Puma ben je aan het juiste adres! De lifestyle-collectie van Puma combineert fashion met sport en daardoor zijn de items ideaal om te mixen en matchen. Voor Puma zijn alleen de beste materialen goed genoeg en daardoor weet je dat je altijd kwalitatief goede kleding en sneakers aanschaft, waar je nog jaren plezier van kunt hebben!