Hoe is Mizuno ontstaan?

In 1906 werd Mizuno opgericht in Osaka, Japan waar de broers Rihachi en Rizo Mizuno startten met een bescheiden sportwinkel, maar met een grote passie voor sport. Tegenwoordig kiezen wereldwijd vele sporters voor Mizuno. In de collectie van Mizuno vind je onder andere alles wat je nodig hebt voor de sporten volleybal, handbal, hardlopen, korfbal en hockey. Mizuno werkt met vele bekende sporters samen zoals Jasper Cillessen, Sergio Ramos, Estavana Polman en Laura Dijkema.

Mizuno streeft naar de hoogste kwaliteit, dit is terug te zien in de toepassing van innovatieve technologieën, Japans vakmanschap en meer dan een eeuw aan ervaring. Mizuno gelooft in het maken van artikelen die in harmonie met het lichaam werken, zo haal je het beste bij jezelf naar boven, ongeacht je niveau.

For Every Run

Mizuno is een merk met een passie voor sport. Een merk wat altijd aan de zijde van sporters staat, om hen constant te inspireren. Mizuno streeft ernaar om de beste prestaties naar boven te halen bij sporters van ieder niveau. Mizuno maakt producten die sporters motiveren, helpen en ondersteunen en zorgen ervoor dat je je doelen haalt.

Een Wave plaat voor ieder voettype

De belangrijkste ontwikkeling in Mizuno footwear is de toepassing van de Wave technologie in bijna alle modellen, waarbij de Wave-plaat in meerdere uitvoeringen bestaat. De Wave technologie verscheen in 1997 voor het eerst op de markt. De Wave technologie is een unieke technologie die de schoen geeft wat iedere sporter wenst, demping en stabiliteit. De technologie is er in de vorm van een Wave plaat en Wave foam. Hieronder een korte toeliching per uitvoering. Overige technologiën vind je er onder.

Hardloop technologieën

Wave technologie

De Wave technologie, geïnspireerd door de natuur, is de meest effectieve tussenzool technologie. De unieke vorm van de Wave plaat verdeelt de krachten bij het neerkomen van de voet voor een zachter, gedempter gevoel bij elke stap.

AIRmesh

Ademend en koel. AIRmesh zorgt voor een hoogwaardig ademend vermogen in elke runningschoen om de voet koel te houden en de levensduur van de schoen te verlengen.

Smoothride

Uniek ontwerp van de zool van een schoen om, van hiel tot teen en bij elke stap, een soepele, schommelstoelachtige afwikkeling te creëren.

X10

Duurzaamheid en grip. Het meest duurzame X-10 carbon rubber van Mizuno op plaatsen waar de meeste slijtage te verwachten is en om de grip bij een hiellanding te vergroten.

VS-1

Schokabsorbeend dempingmateriaal in de voorvoet. Verlengt ook de levensduur van de schoen.

AP+

AP+ versterkt de eigenschappen van het originele AP. Het geeft een verbeterde rebound en een veerkrachtiger gevoel. Dit vergroot de duurzaamheid van de demping terwijl het lichte gewicht behouden blijft.

SR Touch

Nieuw en verbeterd dempingmateriaal dat lichter is, de schok beter absorbeert en sneller weer zijn oorspronkelijke vorn aanmeemt. Dit maximaliseert het rebound-effect en zorgt voor een soepele en snelle afwikkeling.

U4iC

Een unieke samenstelling van tussenzool materiaal dat net zo veel demping geeft als Mizuno's AP+, maar wel ongeveer 30% lichter is, met behoud van alle comfort en functionaliteiten.

Pebas Rnew

Een Wave plaat van Pebax Rnew is gemaakt van een duurzame kunststof vervaardigd uit biobrandstoffen. Dit betekent een lagere uitstoot van CO2 met behoudt van alle functionele eigenschappen.

U4iC-X

Licht evolutionaire tussenzool zorgt voor meer veerkracht, meer energieoverdracht en gemakkelijkere en soepelere afwikkeling door een grotere rebound. Dit zorgt voor de meest comfortabele en energierijke run voor de hardloper ooit.

Intercool

Koel en droog. Mizuno's Intercool zorgt voor de afvoer van warmte en transpiratievocht tijdens het hardlopen door een ventilatiesysteem over de gehele lengte van de tussenzool door middel van ventilatiekanalen.

Indoor technologieën

Dynamotion Groove

Innovatieve constructie van de zool met speciaal ontworpen flex groeven om de stabiliteit te verbeteren en de wendbaarheid te vergroten.

AP+ for Indoor

Geweldige demping door Mizuno's tussenzoolmateriaal. Meer demping en comfort waardoor je schoen nieuw blijft aanvoelen door de enorme verbetering in duurzaamheid.

Wave for Indoor

Unieke technologie die zowel voor demping als stabiliteit zorgt voor elk type speler.

Dynamotion Fit for Indoor

Combinatie van schoentechnologieën die een bovenwerk creëren dat naadloos met de voet mee beweegt, zodat drukpunten verleden tijd zijn en je meer comfort ervaart.

Intercool

Mizuno's Intercool technologie brengt de lichaamstemperatuur omlaag door een ingenieus vochtafvoersysteem. Het is verwerkt in een lichtgewicht microvezel die zo bewerkt is dat het de luchtstroom verbetert, waardoor het een koelend effect heeft.

SR Touch for Indoor

Een nieuw, geavanceerd dempingmateriaal dat lichter is, de schok beter absorbeert en een groter reboundeffect heeft. Het zorgt voor een soepele en snelle afwikkeling.

AIRmesh for Indoor

Biedt het beste qua ademend vermogen en comfort van het binnenwerk.

D-Flex Groove

Verhoogde flexibiliteit en stabiliteit voor snelle bewegingen aan de buitenzijde door een diagonale groef in het midden van de schoen. Zo wordt de speler op maximale snelheid en kracht gezet door een efficiënte overdracht van de natuurlijke beweging van het lichaam en de verschuiving in de gewenste richting.

Pownce

Mizuno's lichtste tussenzool. Dit materiaal heeft een uitstekend comfort en veerkracht.