Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Mizuno

In 1906 werd Mizuno door de broers Rihachi en Rizo Mizuno opgericht in Osaka, Japan. In hun streven naar het ontwikkelen van de hoogste kwaliteit sportuitrusting, werkten zij vanaf de oprichting continu aan het verbeteren van hun producten.

Meer dan 100 jaar later geldt deze missie nog steeds, en in de jaren daartussen verdiende het merk haar sporen in onder meer running, volleybal, handbal, korfbal, voetbal, tennis, judo en golf. Deze schat aan ervaring op het gebied van productontwikkeling zorgt ervoor dat Mizuno ernaar streeft om de beste prestaties naar boven te halen bij sporters van ieder niveau.

Tegenwoordig vertrouwen wereldwijd dan ook vele topatleten op de producten van Mizuno. Het merk is in de Benelux onder meer de officiële schoensponsor van de Nederlandse en Belgische volleybalbond, de Nederlandse korfbalbond, en trotse hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon.

De superieure kwaliteit performance producten wordt bereikt door de toepassing van hoogwaardige technologie en jarenlange ervaring en vakmanschap.

De belangrijkste ontwikkeling in Mizuno footwear is de toepassing van de Wave technologie in bijna alle modellen, waarbij de Wave-plaat in meerdere uitvoeringen bestaat.
Mizuno past daarnaast nog vele andere innovaties toe, zodat jij de beste sporter kunt worden die je kunt zijn.


Demping en stabiliteit

De technologische vooruitgang komt het meest naar voren in het Wave systeem. Het Wave systeem, toegepast in iedere running- en indoorschoen, ziet er goed uit en voelt fantastisch! Het is een unieke technologie die de hardloopschoen geeft wat iedere loper wenst, demping en stabiliteit. De gegolfde kunststof plaat kan vervormen; de pieken worden bij belasting uit elkaar geduwd en veren terug als de belasting afneemt. De totale tussenzool, het foam materiaal en de Wave plaat samen gedragen zich als één geheel dat moeilijker zijn vorm verliest, waardoor de stabiliteit toeneemt. De voordelen zijn duidelijk. Bij een standaard hardloopschoen zal op het punt waarop contact gemaakt wordt met de grond meer dan drie maal het lichaamsgewicht geconcentreerd worden. Dit betekent een grote belasting van de onderbenen. Indien de hardloopschoen is voorzien van een Wave plaat zal een betere demping en geleiding verkregen worden doordat de plaat de kracht verdeelt over een groter oppervlak en de afwikkeling ondersteunt.

Er zijn verschillende Wave platen, dus de loper kan de constructie kiezen die bij het voettype past. Zo is er bijvoorbeeld een plaat die verschilt aan de binnen- en buitenzijde. De plaat biedt aan de binnenzijde meer weerstand tegen compressie waardoor een stabiliserend effect optreedt. Hierdoor kan een blessure ten gevolge van overpronatie voorkomen worden. Daarnaast biedt de Wave plaat steun tijdens abrupte bewegingen en de zijdelingse krachten die dit met zich meebrengt.

Een Wave plaat voor ieder voettype

Je voettype bepaalt welke Wave plaat geschikt is voor jou. Een hardloper met een hoge stugge voetboog stelt andere eisen aan een hardloopschoen dan een hardloper met een lage flexibele voetboog. Daarmee bepaalt het voettype het ideale type hardloopschoen.

Naast de toppers als Mizuno Wave Lightning, Wave Rider en Wave Inspire biedt Mizuno voor elk voettype geschikte sportschoenen.

Neutral Wave

De Wave plaat is aan de mediale (binnen)zijde en de laterale (buiten)zijde hetzelfde opgebouwd. Als je de schoen omhoog houdt, kun je door de Wave plaat heen kijken.
Bekijk hier alle neutrale wave schoenen van Mizuno.

Mizuno Parallel Wave

Parallel Wave

Wave technologie welke de shock gelijkmatig verspreid over de hele zool. Uitstekende demping en stabiliteit.

Mizuno Double Fan- shaped Wave

Double Fan- shaped Wave

Wave technologie welke het hoogste niveau van ondersteuning biedt, in combinatie met excellente demping.

Ondersteunende Wave

De mediale (binnen)zijde van de Wave plaat is hoger dan de laterale (buiten)zijde. Als je de schoen omhoog houdt kun je niet door de Wave plaat heen kijken.
Bekijk hier alle ondersteunende wave schoenen van Mizuno.

Mizuno Fan- Shaped Wave

Fan- Shaped Wave

Wave technologie welke beschikt over verschillende Wave hoogtes, die uitstekende demping en stabiliteit leveren.

Mizuno Infinity Wave

Infinity Wave

Het next lever binnen de Wave technologie, met een meer zichtbare en effectievere constructie. De twee parallel platen zitten aan elkaar d.m.v. zachte dempende pilaren. De zorg voor ongeëvenaarde demping en duurzaamheid.


Hardloop technologieën

Mizuno Wave technologie Wave technologie
De Wave technologie, geïnspireerd door de natuur, is de meest effectieve tussenzool technologie. De unieke vorm van de Wave plaat verdeelt de krachten bij het neerkomen van de voet voor een zachter, gedempter gevoel bij elke stap.
Mizuno Smoothride Smoothride
Uniet ontwerp van de zool van een schoen om, van hiel tot teen en bij elke stap, een soepele, schommelstoelachtige afwikkeling te creëren.
Mizuno VS-1 VS-1
Schokabsorberend dempingmateriaal in de voorvoet. Verlengt ook de levensduur van de schoen.
Mizuno SR Touch SR Touch
Nieuw en verbeterd dempingmateriaal dat lichter is, de schok beter absorbeert en sneller weer zijn oorspronkelijke vorn aanmeemt. Dit maximaliseert het rebound-effect en zorgt voor een soepele en snelle afwikkeling.
Mizuno Pebas Rnew Pebas Rnew
Een Wave plaat van Pebax Rnew is gemaakt van een duurzame kunststof vervaardigd uit biobrandstoffen. Dit betekent een lagere uitstoot van CO2 met behoudt van alle functionele eigenschappen.
Mizuno Intercool Intercool
Koel en droog. Mizuno's Intercool zorgt voor de afvoer van warmte en transpiratievocht tijdens het hardlopen door een ventilatiesysteem over de gehele lengte van de tussenzool door middel van ventilatiekanalen.
Mizuno AIRmesh AIRmesh
Ademend en koel. AIRmesh zorgt voor een hoogwaardig ademend vermogen in elke runningschoen om de voet koel te houden en de levensduur van de schoen te verlengen.
Mizuno X10 X10
Duurzaamheid en grip. Het meest duurzame X-10 carbon rubber van Mizuno op plaatsen waar de meeste slijtage te verwachten is en om de grip bij een hiellanding te vergroten.
Mizuno AP+ AP+
AP+ versterkt de eigenschappen van het originele AP. Het geeft een verbeterde rebound en een veerkrachtiger gevoel. Dit vergroot de duurzaamheid van de demping terwijl het lichte gewicht behouden blijft.
Mizuno U4iC U4iC
Een unieke samenstelling van tussenzool materiaal dat net zo veel demping geeft als Mizuno's AP+, maar wel ongeveer 30% lichter is, met behoud van alle comfort en functionaliteiten.
Mizuno U4iC-X U4iC-X
Licht evolutionaire tussenzool zorgt voor meer veerkracht, meer energieoverdracht en gemakkelijkere en soepelere afwikkeling door een grotere rebound. Dit zorgt voor de meest comfortabele en energierijke run voor de hardloper ooit.

Indoor technologieën

Mizuno Dynamotion Groove Dynamotion Groove
Innovatieve constructie van de zool met speciaal ontworpen flex groeven om de stabiliteit te verbeteren en de wendbaarheid te vergroten.
Mizuno Wave for Indoor Wave for Indoor
Unieke technologie die zowel voor demping als stabiliteit zorgt voor elk type speler.
Mizuno Intercool Intercool
Mizuno's Intercool technologie brengt de lichaamstemperatuur omlaag door een ingenieus vochtafvoersysteem. Het is verwerkt in een lichtgewicht microvezel die zo bewerkt is dat het de luchtstroom verbetert, waardoor het een koelend effect heeft.
Mizuno AIRmesh for Indoor AIRmesh for Indoor
Biedt het beste qua ademend vermogen en comfort van het binnenwerk.
Mizuno Pownce Pownce
Mizuno's lichtste tussenzool. Dit materiaal heeft een uitstekend comfort en veerkracht.
Mizuno AP+ for Indoor AP+ for Indoor
Geweldige demping door Mizuno's tussenzoolmateriaal. Meer demping en comfort waardoor je schoen nieuw blijft aanvoelen door de enorme verbetering in duurzaamheid.
Mizuno Dynamotion Fit for Indoor Dynamotion Fit for Indoor
Combinatie van schoentechnologieën die een bovenwerk creëren dat naadloos met de voet mee beweegt, zodat drukpunten verleden tijd zijn en je meer comfort ervaart.
Mizuno SR Touch for Indoor SR Touch for Indoor
Een nieuw, geavanceerd dempingmateriaal dat lichter is, de schok beter absorbeert en een groter reboundeffect heeft. Het zorgt voor een soepele en snelle afwikkeling.
Mizuno D-Flex Groove D-Flex Groove
Verhoogde flexibiliteit en stabiliteit voor snelle bewegingen aan de buitenzijde door een diagonale groef in het midden van de schoen. Zo wordt de speler op maximale snelheid en kracht gezet door een efficiënte overdracht van de natuurlijke beweging van het lichaam en de verschuiving in de gewenste richting.

Voetbal technologieën

Mizuno D-Flex Groove D-Flex Groove
Een diagonale groef bij de midvoet stelt de speler in staat om bij maximale snelheid en kracht te draaien door efficiënt gebruik te maken van de natuurlijke beweging van het lichaam in diezelfde richting.
Primeskin
Een Primeskin bovenwerk heeft dezelfde soepelheid en directe gevoel als kangoeroeleer, met de extra toegevoegde waarde van een verbeterde duurzaamheid en pasvorm.
R-Fibre Control
Vezel in het bovenwerk om overbodig strechen te verminderen en om de voet veilig op zijn plek te houden bij het draaien en accelereren.
Mizuno Wave for Indoor Wave for Boots
Unieke technologie die zowel voor demping als stabiliteit zorgt voor elk type speler.
Mizuno Intercool Intercool
Mizuno's Intercool technologie brengt de lichaamstemperatuur omlaag door een ingenieus vochtafvoersysteem. Het is verwerkt in een lichtgewicht microvezel die zo bewerkt is dat het de luchtstroom verbetert, waardoor het een koelend effect heeft.
Removable INSOCK
Anatomische gevormde insock voor comfort en demping.
Mukaiten
Wat is het? Een panel aan de binnenzijde van de voorkant dat je een spin-free trap bezorgt. Wat is het effect? Het geeft de bal een onvoorspelbare richting mee.
Yokokaiten
Een panel aan de mediale zijde van de voorkant voor zijdelingse spin wat een meer gecontroleerde draaiing van de bal meegeeft.
Tatakaiten
Wat is het? Een panel voor extra grip bij balcontact voor extra rotatie. Wat is het effect? Meer snelheid en een ferme daling richting doel.