North Sails

Geen golf is te hoog, geen angst is te groot en geen horizon is te ver! North Sails zet nederlagen om in motivatie, en uitdagingen in prestatie. Zij zullen altijd voor het hoogst haalbare gaan: moediger, sneller, verder. Durf te falen, te leren en te overwinnen: #GoBeyond met North Sails!

Wat is North Sails?

De geschiedenis van North Sails gaat terug naar 1957, het jaar dat het merk opgericht werd door Lowell North. North was een Amerikaanse professioneel zeiler, hij is maar liefst vijf keer wereldkampioen geworden en heeft één keer Olympisch goud weten te veroveren! Daarnaast was North ingenieur, hij ging dan ook zeer voortvarend te werk bij het ontwikkelen van een zeil waarmee je hogere snelheden kon bereiken dan alle concurrenten. Inmiddels staat North Sails nog steeds bekend om hun innoverende producten waarvan menig zeilershart harder gaat kloppen, maar ook hun kwalitatieve en moderne lifestylecollectie mag er zijn!

Is North Sails duurzaam?

Zowel in het produceren van al hun producten als in hun bedrijfsvoering, probeert North Sails zoveel mogelijk duurzaam te handelen. In zeiltermen zou je ook wel kunnen zeggen dat ze koers gezet hebben naar schonere oceanen en een betere toekomst voor de komende generaties! North Sails is altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun producten nóg beter en duurzamer te maken, wat je natuurlijk ook in hun slogan terug kunt vinden: Go beyond. North Sails zet graag dat ene stapje extra en laat zich door niemand tegenhouden!

North Sails is aangesloten bij het United Nations Global Compact, een pact dat wereldwijd organisaties aanmoedigt om zoveel mogelijk duurzaam en maatschappelijk verantwoord te handelen. North Sails richt hun pijlen dan ook niet alleen op het zo milieuvriendelijk mogelijk produceren, maar heeft bijvoorbeeld ook eerlijke arbeidsomstandigheden en corruptiebestrijding hoog in het vaandel staan!

Daarnaast is North Sails een ‘benefit company’ geworden, nemen ze samen met 60 andere organisaties deel aan het Fashion Pact dat gelanceerd werd op de G7-top in 2019, en steunen ze de projecten van Worldrise, Ocean Familiy Foundation en Coral gardeners!

Welke koers vaart North Sails?

North Sails volgt momenteel een route naar een volledig duurzame collectie! Hun ambities zijn groot, maar met behulp van het toenemend aantal gerecyclede en biologische materialen staat niets hen nog in de weg. Fashion die niet alleen heel erg mooi en kwalitatief goed is, maar ook nog eens heel verantwoord! En of je nu de zee of het meer opgaat, of gewoon veilig op het land blijft, North Sails heeft naast hun geweldige zeilcollectie ook een hele mooie lifestylecollectie!