POC

Het Zweedse merk is opgericht in 2005 en staat sindsdien bekend als één van de beste wintersportmerken. POC heeft een breed assortimenet met onder andere skihelmen, skibrillen en protectievesten. De missie van POC is om sporters te beschermen en de gevolgen van ongevallen te minimaliseren. Met de juiste bescherming kun je na een val gewoon weer opstaan en doorgaan!

De beste wintersportbescherming

POC maakte in 2005 hun debuut op de beroemde ISPO-beurs in München, waar ze ook hun missie presenteerden. Om deze missie te bereiken werkt POC samen met verschillende specialisten zoals orthopeden en neurologen, zodat ze hun producten steeds verder kunnen doorontwikkelen en verbeteren.

In 2006 verwierf POC wereldwijde bekendheid toen de Amerikaanse alpineskiër Julia Macuso de reuzenslalom won tijdens de Olympische Winterspelen in Turijn, de winnares droeg namelijk een helm én een skibril van POC! Sinds dat moment kon niemand meer om POC heen en is POC uitgegroeid tot één van de marktleiders in ski- en snowboardprotectie. Daarnaast hebben inmiddels veel sportploegen en atleten zich verbonden aan POC en dat is niet alleen heel fijn voor de sporters, maar ook heel handig voor POC. Op deze manier kan POC namelijk samenwerken met echte professionals om hun producten nog lichter, comfortabeler en veiliger te maken!

Comfortabele wintersportbescherming

POC is constant bezig met het innoveren van hun producten en technologieën. Zo was POC bijvoorbeeld de eerste die rugprotectie maakte van het zogenaamde Visco-elastic Polymer Dough, een materiaal dat van origine zacht is en pas hard wordt bij impact. Met de VPD rugprotectie voel je je dus niet alleen heel veilig, maar het zit ook nog eens heel comfortabel! Daarnaast werkt POC ook al jaren met het Multi Impact Protection System, een systeem dat verwerkt wordt in een skihelm om de grootste klappen op te vangen en daardoor de kans op hersenletsel te reduceren.

Om de kwaliteit van hun producten te waarborgen heeft POC twee onderzoekslocaties ingericht, namelijk het POC Lab en het WATTS Lab. In het POC Lab werken verschillende medische specialisten samen om onderzoek te doen naar geneeskunde in combinatie met veiligheid, waardoor POC zeker weet dat zij altijd de meest betrouwbare en vooruitstrevende wintersportbescherming op de markt brengen. In het WATTS Lab wordt daarentegen juist gekeken naar de prestaties van de wintersportproducten, waarbij onder andere de aerodynamica een heel belangrijk onderdeel is. In het WATTS Lab worden kennis en ervaring samengebracht om alle producten al in een vroeg stadium te testen en te verbeteren.

Op wintersport met POC

Hoewel POC samenwerkt met veel topsporters, zijn hun producten ook vooral bedoeld om de recreatieve wintersporter op een veilige manier de piste af te laten gaan! Wist je trouwens dat POC al meer dan zestig internationale prijzen heeft ontvangen voor onder andere veiligheid, design en innovatie? De producten van POC hebben een comfortabele pasvorm en sluiten naadloos op elkaar aan. Het is dus aan te raden om de verschillende producten van POC met elkaar te combineren om zo tot de beste ski- en snowboardprestaties te komen!