Rollerblade

Rollerblade is een innovatief skatemerk, dat altijd op zoek is naar de beste materialen en technieken! Het zal je dan ook niet verbazen dat alle modellen van Rollerblade steeds getest en verbeterd worden. De innoverende ontwikkelingen die Rollerblade in de afgelopen decennia doorgevoerd heeft in hun collectie zijn niet op één hand te tellen en variëren van ventilerende skateschoenen tot het ontwikkelen van damesskates en van het advanced braking system (een geavanceerd remsysteem) tot gemakkelijk verstelbare kinderskates! Wist je trouwens dat Rollerblade niet alleen hele goede skates maakt, maar ook alles in huis heeft om jou zo goed mogelijk te beschermen tijdens het skaten?

Rollerblade Zetrablade

Als je net begint met skaten, dan zijn de Rollerblade Zetrablade skates ideaal! Deze skates beschikken over 80mm wielen en een composite, low balance frame, dit zorgt voor veel comfort en stabiliteit. De 80mm/82A wielen bieden veel demping en zijn dan ook geschikt om onder andere mee over de stoep te skaten, waar je natuurlijk in alle rust kunt oefenen en geen last hebt van bijvoorbeeld auto's en fietsen. Het composite frame is stijf genoeg om de Rollerblade Zetrablade ook te gebruiken voor lichte fitness activiteiten en kleine toertochten. Alle materialen die gebruikt zijn in de Rollerblade Zetrablade zorgen ervoor dat deze skate duurzaam is en ondersteuning biedt aan de beginnende tot licht gevorderde skater

Rollerblade Macroblade

Heb jij het skaten aardig onder de knie en ben je jouw Rollerblade Zetrablade skates ontgroeid of wil je direct wat hoger instappen? Dan is de Rollerblade Macroblade een mooi model. Deze skates zijn namelijk heel populair bij recreatieve (toer)skaters en fitness-skaters!
De Rollerblade Macroblade skates zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten, namelijk de Rollerblade Macroblade 80, de Rollerblade Macroblade 90 en de Rollerblade Macroblade 100. Het grootste verschil bij deze modellen zit in de wielmaat en de lengte van het frame, verder zijn de modellen nagenoeg hetzelfde. Hoe groter het wiel is, hoe meer comfort je hebt op minder gladde wegen en tevens verhogen grote wielen de snelheid, waardoor je makkelijk een wat langere tocht kunt maken. De Rollerblade Macroblade 80 skates hebben de kleinste wielen van deze serie en zijn dan ook heel geschikt voor beginnende recreatieve skaters. Met deze skates kun je heel eenvoudig draaien en dit is ook de reden dat je met deze skates geen torenhoge snelheden kunt bereiken. Doordat de Macroblade 100 een driewielframe heeft, blijven deze skates zeer wendbaar. Alle skates in de Rollerblade Macroblade-serie hebben stevige aluminium frames en zachte schoenen die veel comfort bieden.

Rollerblade Endurance

De Rollerblade E2 skates zijn eigenlijk twee verschillende skates in één! De schacht van de skate kan namelijk van de skate afgehaald worden, waardoor je een echte speedskate creëert. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Rollerblade E2 skates uitermate geschikt zijn om langere afstanden mee af te leggen. De kuip van de schoen is gemaakt van carbonfiber, waardoor de skate heel licht is en er weinig energie verloren gaat tijdens het skaten. De bovenkant van de schoen is ook heel licht van gewicht en daarnaast nog ventilerend ook! De Rollerblade E2 is verkrijgbaar in twee varianten: de Rollerblade E2 110 en de Rollerblade E2 Pro 125. Beide skates hebben een driewielframe zodat je ook enigszins wendbaar bent. Als je op zoek bent naar nieuwe skates om lange afstanden mee te rijden, is de Rollerblade E2 dus ideaal!

Rollerblade Thunder

Natuurlijk heeft Rollerblade ook aan de kleinste skaters gedacht! De Rollerblade Thunder skates zijn bijvoorbeeld goede skates om het skaten onder de knie te krijgen. Deze skates zijn voorzien van een schoen die de voeten en de enkels goed ondersteunt, waardoor de kinderen zich úren kunnen vermaken op deze skates. Tevens zijn de Rollerblade Thunder skates in vier maten verstelbaar, waardoor je jaren plezier kunt hebben van deze skates! De Rollerblade Thunder skates beschikken over een licht frame dat gemaakt is van composiet en wielen met een diameter van 72mm. Het low-balance frame zorgt ervoor dat je dicht bij de grond staat en dus eenvoudig in balans kunt blijven. Daarnaast zijn deze skates uiteraard voorzien van een blokrem aan de rechterskate, waardoor remmen een fluitje van een cent is!