Speedo

Speedo is een gespecialiseerd zwemmerk dat is ontstaan in 1914 onder de merknaam ‘Fortitude’, gebaseerd op het wapenschild van de Macrae clan. In de jaren twintig is de markt voor zwemkleding flink gegroeid. In die tijd werd zwemmen steeds meer geaccepteerd als sport en werd er opener gedacht over gemengd zwemmen.

Hoe is het merk ontstaan?

In 1928 bracht Speedo de Racerback op de markt, een model dat optimale bewegingsvrijheid biedt waardoor prestaties verbeterden. Door de jaren heen veranderde de mode op het gebied van zwemkleding voortdurend. Speedo bewoog hierin mee en werd steeds bekender door haar stijl en prestatie. De bikini werd net voor de oorlog voor het eerst gedragen.

In de jaren 60 werd dochteronderneming Speedo (Europe) opgericht in Londen, waarmee het merk wereldwijd blijft groeien. Speedo begint dan ook als eerste bedrijf met het produceren van zwemkleding gemaakt van nylon/elasthaan. Tegenwoordig is deze stof nog steeds de populairste stof voor zwemkleding. Speedo en China sluiten een historische overeenkomst. Het Chinese team keert na een afwezigheid van 40 jaar terug op het Olympische podium nadat Speedo het hele team training en materiaal heeft geboden. Door aan te sluiten bij ‘The Pentland Group’ versterkt Speedo haar positie.

Met de lancering van het FATSKIN wedstrijdpak is Speedo de 21e eeuw in stijl begonnen. Het op haaienhuid gebaseerde, bekroonde ontwerp werd enthousiast ontvangen door de zwemmers. Speedo streeft naar innovatie en de constante research naar nieuwe materialen, gecombineerd met de mooie ontwerpen, zorgen dat Speedo weer klaar is voor een prachtig zwemdecennium.

De technologieën van Speedo

Dat Speedo al meer dan 100 jaar marktleider is, komt mede door het gebruik van de beste technologieën en deze worden nog altijd verbeterd voor de beste zwemprestaties. Of je nu gaat zwemmen in een zwembad, zee, meer of rivier, het is de missie van Speedo om mensen te inspireren om te gaan zwemmen en met de Speedo collectie maak je ieder watermoment nog beter.

Endurance+

Één van de exclusieve materialen van Speedo is de Endurance+, deze stof is 100% chloorbestendig doordat er geen elasthaan aan toe is gevoegd. Ook bevat de Endurance+ een vierzijdige stretchtechnologie waardoor de zwemkleding extra zacht en comfortabel aanvoelt en hoef je je geen zorgen te maken dat de zwemkleding vaalt wordt. Een ander groot voordeel aan de Speedo Endurance+ is dat het materiaal sneldrogend is, vocht wordt minder snel opgenomen waardoor jouw zwemkleding sneller droogt na het zwemmen.

Endurance 10

De tegenhanger van de Endurance+ is de Endurance 10 die langer als nieuw blijft aanvoelen zonder haar comfort en pasvorm uit het oog te verliezen. De Speedo Endurance 10 heeft verder een stretchtechnologie die meer bewegingsvrijheid biedt en goed blijft zitten ongeacht welke oefening je uitvoert in het water. De Xtra Life Lycravezel dat onderdeel is van de Endurance 10 heeft een verbeterde scheurbestendigheid en is tot wel tien 10 keer meer chloorbestendig dan onbeschermde elasthaan.

Speedo Fit

Wat je doelstelling ook is, Speedo heeft een integraal systeem van producten en diensten om jou te helpen deze te bereiken. Bij de Speedo badpakken voor dames zie je dit terug in de busteondersteuning waarbij de badpakken voldoende ondersteuning geven en de verstelbare bandjes goed op hun plek blijven zitten. Ook wordt er gewerkt met een lichaamsvormende stof en uitgekiende afwerktechnieken waardoor het badpak een corrigerende werking op je buik geeft. De Speedo zwemslips voor heren worden zowel professioneel als tijdens vakanties gedragen. De kracht van de zwemslips is dat ze een perfecte pasvorm hebben en gemaakt worden door gerecycled nylon.  

Zwemkleding voor dames

Rompstabiliteit

Lichte en comfortabele compressiepanelen rond je onderlichaam maken je bewust van je rompspieren.

Bustestabiliteit

Integrale busteondersteuning voor een comfortabele, zekere pasvorm die jou in staat stelt te focussen op je zwemmen.

Correcte positie

Het behouden van een correcte lichaamspositie tijdens het zwemmen stelt je in staat om te focussen op je techniek en het beste te halen uit je zwemmen.

Zwemkleding voor heren

Stabiliteitsnaden

Zichtbare krachtnaden die je bewust maken van de belangrijke spiergroepen om te helpen je lichaamspositie in het water te optimaliseren.

Correcte positie

Het behouden van een correcte lichaamspositie tijdens het zwemmen stelt je in staat om te focussen op je techniek en het beste te halen uit je zwemmen.