Flippers

Flippers zijn onmisbaar tijdens het duiken! Ze zorgen er namelijk voor dat je soepel door het water kunt bewegen, dat je dieper onder water kunt duiken én dat je minder energie verbruikt tijdens het snorkelen. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Arena-Powerfin-Hook
31,95 -20% 39,95 Adviesprijs
Atlantis-Snapper-Zwemvinnen-Senior-2305160759
23,95 -4% 24,95 Adviesprijs
Arena-Powerfin-Hook
39,95
Atlantis-Snapper-Zwemvinnen-Senior-2305160759
23,95 -4% 24,95 Adviesprijs
Atlantis-Snapper-Zwemvinnen-Senior-2305160759
23,95 -4% 24,95 Adviesprijs
Speedo-Training-Fins-2112101149
50,95 -18% 61,95 Adviesprijs
Atlantis-Dolphin-Flippers-2305160759
28,95 -3% 29,95 Adviesprijs
Mares-Nateeva-Zwemvinnen-Senior-2405060826
24,95 -17% 29,95 Adviesprijs
Arena-Powerfin-Hook
39,95
Aqua-Sphere-Microfin-Zwemvinnen-Junior
27,95 -30% 39,95 Adviesprijs
Aqua-Sphere-Microfin-HP-Zwemvinnen-Senior
19,95 -31% 28,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Zwemvliezen

Flippers worden ook wel zwemvliezen genoemd en dat is natuurlijk niet zo gek, het zijn immers heel geliefde accessoires in het water! Door de grootte van de zwemvliezen heb je veel stuwkracht en kun je dus heel snel, maar ook heel stabiel door het water bewegen. Als je zwemvliezen aanhebt hoef je geen grote zwembewegingen te maken, waardoor de kans klein is dat je vissen wegjaagt of koraal beschadigt.

Dichte hielflippers

Zoals de naam al doet vermoeden zijn dichte hielflippers voorzien van een soort rubberen schoen. Gesloten hielflippers kun je bestellen in je normale schoenmaat, maar het is natuurlijk wel belangrijk om de flippers eerst even te passen voordat je ze meeneemt op een snorkeltrip! Je kunt de flippers het makkelijkst aantrekken door de achterste rand naar beneden te buigen en dan je voet in de schoen te schuiven. Het is belangrijk dat de flipper niet knelt én niet uitvalt.

Open hielflippers

Open hielflippers zijn slechts voorzien van een halve rubberen schoen, alleen de voorste helft is namelijk dicht. Aan de achterzijde van de open hielflipper zit vaak een rubberen verstelbare band, waardoor je de flipper in meerdere maten kunt verstellen. Veel open hielflippers zijn geschikt om te dragen met waterschoenen of speciale duikschoenen, maar sommige open hielflippers kun je ook gewoon dragen met blote voeten. Het grote voordeel van open hielflippers is dat je ze kunt delen met meerdere personen!

Hoe onderhoud ik mijn flippers?

Flippers hebben een paar grote vijanden, waardoor het heel belangrijk is om je flippers regelmatig goed schoon te maken! Zout water, chloorwater en zon kunnen namelijk flink wat schade aan de flippers aanrichten... Het onderhouden van je flippers is geen hele grote klus, maar het is wel belangrijk om dit zo snel mogelijk na gebruik van de flippers te doen! Het onderhoud bestaat voornamelijk uit het goed afspoelen van de flippers met lauwwarm water, het lauwwarme water zorgt er namelijk voor dat zout, chloor, vuil en/of eventuele bacteriën heel eenvoudig van de flippers verwijderd kunnen worden. Leg ze na het afspoelen ergens neer om te laten drogen, maar zorg er wel voor dat ze niet in de zon staan!

Van welk materiaal worden flippers gemaakt?

De meeste flippers worden gemaakt van synthetische materialen zoals rubber of silicoon, waardoor de flippers heel flexibel en wendbaar zijn. Tevens zorgen deze materialen ervoor dat de flippers sterk genoeg zijn om jezelf voort te kunnen bewegen in het water. Voor het gedeelte waar de voet de flipper raakt worden meestal zachtere materialen gebruikt, waardoor de flippers een goede pasvorm hebben en comfortabel zitten. Het is belangrijk dat flippers niet te strak om de voeten zitten, op die manier kun je voorkomen dat je kramp krijgt! Natuurlijk moeten de flippers ook niet te los zitten, want dan vallen ze uit...

Tip

Maak de flippers nat voordat je ze aantrekt, hierdoor worden de flippers flexibeler en kun je ze gemakkelijker aantrekken.