Kniebrace

De knie is het grootste gewricht in het lichaam en zit ook nog eens heel ingewikkeld in elkaar, het bestaat namelijk uit drie verschillende botdelen. Bij bijna iedere beweging die je maakt belast je je knie. Het is dan ook niet zo gek dat een knieblessure constant op de loer ligt! Hoewel je de meeste kans hebt om een knieblessure op te lopen bij contactsporten, komt de knieblessure ook voor bij individuele sporten. Lees meer...

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kniebrace

De knie is het meest complexe gewricht van allemaal. Tijdens het lopen, rennen, stoppen met rennen, springen en draaien krijgt dit gewricht veel te verduren en dat kan nog wel eens voor vervelende blessures zorgen. Een kniebrace kan dan uitkomst bieden. Kniebraces zijn verdeeld op basis van het beschermingsniveau.

Niveau 1: De kniebraces in deze categorie bieden warmte en lichte druk, waardoor deze geschikt zijn bij reuma, spataderen en zwelling. De patellabraces in deze categorie bieden ondersteuning als je last hebt van een Runners- of Jumpers Knee.

Niveau 2: Kniebraces met beschermingsniveau 2 zijn geschikt voor matige tot middelzware klachten als: overbelasting, matige instabiliteit, kneuzing en slijmbeursontsteking.

Niveau 3: Bij zware klachten als zware artrose, zware instabiliteit, problemen met de kruisbanden, meniscus of het kraakbeen, hypermobiliteit of overstrekking heb je optimale ondersteuning nodig.