Fietsbidons

Als je gaat fietsen verlies je vocht. Zeker tijdens een intensieve fietsrit kan het vochtverlies flink toenemen. Door regelmatig te drinken hou je je vochtbalans op het juiste niveau, presteer je beter op de fiets en is de kans op kramp kleiner. Neem daarom altijd een bidon mee als je gaat fietsen. Lees hier...

Producten 1-24 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het belang van vocht

Het menselijk lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water. Vochtverlies heeft invloed op je prestaties en op je gezondheid. Begin al met het drinken van water voordat je op de fiets stapt. Je lichaam heeft tijd nodig om het water op te nemen. Daarnaast is de kans op kramp erg groot wanneer je vocht tekort hebt. Tijdens het fietsen kan je het beste kleine hoeveelheden water drinken. Na afloop van je fietsrit vul je het vocht verder aan. Met een bidon zorg je ervoor dat je drinken bij je hebt tijdens het fietsen.

Water versus sportdrank

Bij grotere inspanningen is water alleen niet voldoende. Water bevat geen energie. Het lichaam heeft wel energie nodig om te kunnen blijven bewegen. Ga je ongeveer 1 uur fietsen, dan volstaat water. Ga je langer fietsen, dan raden wij je aan ook je energie aan te vullen. Dit kan door middel van een isotone sportdrank. Isotone sportdranken bevorderen de opname van vocht, leveren energie en vullen de verliezen aan mineralen, zoals natrium aan.

Kijk voor isotone dranken en andere energieverhogende producten in de categorie sportvoeding.

Bidon

Als je gaat fietsen is het handig om een bidon mee te nemen. Er zijn veel soorten bidons, welke vooral verschillen in het drinksysteem. Zo zijn er bidons met een AutoSeal drinktuit. Deze sluit automatisch af als je niet meer drinkt. Ook zijn er bidons met een AutoSpout drinktuit, deze komt omhoog als als je op de knop drukt.

Daarnaast verschillen de bidons qua inhoud en qua materiaal. Let er bij het aanschaffen van de bidon of deze, wanneer gewenst, vaatwasser bestendig is.

Tips

Heb je meer water nodig, dan kun je kiezen om een rugzak met een drinksysteem mee te nemen. Kijk voor deze speciale fietsrugtassen bij de categorie fietstassen.
Neem kleine slokjes water. Dit voorkomt klotsen in je buik.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.