Fietspompen

Een fietspomp is natuurlijk een onmisbare accessoire voor fietsers, alle fietsbanden verliezen op den duur namelijk wat lucht en worden daardoor steeds zachter. Welke fietspomp je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van het soort fiets. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Avento-Multifunctionele-Pomp-2111051325
8,95 -31% 12,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

CO2 pomp

Een CO2 pomp is klein en licht van gewicht, hierdoor is deze fietspomp zeer gemakkelijk mee te nemen! Daarnaast is je fietsband binnen enkele seconden weer helemaal opgepompt, waardoor je snel weer verder kunt. Ideaal voor racefietsers dus! Om je banden op te pompen met een CO2 pomp heb je ook een CO2 patroon nodig, voor een (standaard) racefietsband heb je een 16 grams CO2 patroon nodig en voor een mountainbikeband heb je een 25 grams CO2 patroon nodig. Het is verstandig om de CO2 pomp eerst thuis een keertje uit te proberen, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan!

Mini fietspomp

Een mini fietspomp is, zoals de naam al doet vermoeden, kleiner dan een gewone fietspomp en daardoor zeer geschikt om mee te nemen op de fiets! In tegenstelling tot de CO2 pomp moet je met de mini fietspomp wel zelf pompen, maar daarentegen heb je weer geen speciaal patroon nodig en kun je de minipomp dus altijd gebruiken.

Fietspomp met luchtdrukmeter

De gewone vloerpomp is alleen geschikt om thuis je banden op te pompen, deze fietspomp is namelijk te groot om in een rugzak mee te nemen. Op deze fietspomp kun je nauwkeurig de hoogte van de luchtdruk in de band aflezen, hierdoor kun je zelf bepalen of je je banden wat harder of juist wat zachter oppompt. Bij een hoge bandenspanning rol je soepeler over het wegdek en zal de band minder snel slijten, het voordeel van een lage bandenspanning is juist dat schokken beter worden opgevangen en je dus meer comfort zult ervaren.