Fietsbroeken

Zadelpijn kan een leuk fietstochtje ombuigen in een helse tocht. Het dragen van een goede fietsbroek zorgt dat zadelpijn voorkomen wordt. Daarnaast zijn er nog meer voordelen waar je van geniet tijdens het dragen van een fietsbroek. Lees hier...

Producten 1-24 van 197

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 197

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een fietsbroek?

Wielrennen met een normale broek is geen goed idee, dit leidt tot pijn aan het zitvlak en schuringen tussen de benen. Fietsbroeken worden speciaal gemaakt om transpiratievocht af te voeren waardoor de benen droog blijven en schuringen worden voorkomen.

De zeem

De zeem is het kussentje dat onder het zitvlak zit op het zadel zit. Vroeger werd dit verzachtende gedeelte gemaakt van zeemleer. Tegenwoordig wordt deze gemaakt van synthetische stoffen, welke het zweet snel opnemen en afvoeren. Ook zorgt dit kussentje ervoor dat alle schokken worden geabsorbeerd, zodat je verre tochten kunt maken zonder zadelpijn.

Het bib short

Tijdens het wielrennen kun je kiezen om een bib short te dragen. Een bib short is een fietsbroek voorzien van bretels, waardoor deze niet af kan zakken tijdens het fietsen. De bretels zijn speciaal ontworpen om goed aan te sluiten in elke fietshouding. Of je nu staat of voorover leunt, de bretels zorgen dat de broek goed op zijn plek blijft zitten.

De casual broek

Fietsers die het niet prettig vinden om gezien te worden in een strakke fietsbroek, kunnen kiezen om er een wat wijdere broek overheen te dragen. Neem een kijkje in het assortiment om te zien welke broeken hier geschikt voor zijn.

Zonder ondergoed

Ondanks dat het in eerste instantie onnatuurlijk aan kan voelen, raden wij je aan om geen ondergoed te dragen onder de fietsbroek. Onderbroeken zijn voorzien van veel naden, waardoor de kant op drukpunten en irritatie vrij groot is. Daarnaast is een onderbroek niet gemaakt om transpiratievocht af te voeren, waardoor deze al snel nat zal worden wat voor een oncomfortabel gevoel zorgt.

Verschillende fietsbroeken

Fietsbroeken zijn er in zowel korte als lange versies. Daarnaast zit er verschil in fietsbroeken voor dames en heren. Het mag duidelijk zijn dat het zitvlak van dames verschilt met dat van de heren. De zeem heeft dan ook een andere vorm om optimale ondersteuning te kunnen bieden.

Tips

Was na gebruik de broek zo snel mogelijk, wanneer deze te lang blijft liggen zal de zeem snel gaan schimmelen.

Toch nog vragen over de fietsbroek? Stel ze gerust aan onze klantenservice.