Fietsshirts

Fietsshirts zijn speciaal ontwikkeld om zorgeloos te kunnen fietsen. Deze shirt beschikken over een aantal eigenschappen die andere, standaard sportshirts, niet hebben. Wielrennen wordt bijvoorbeeld al in een heel andere houding gedaan dan andere sporten, waardoor dit ook aanpassingen in het shirt vraagt. Lees hier...

Producten 1-24 van 270

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 270

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom geen gewoon shirt?

Een gewoon sportshirt is niet gemaakt om mee te wielrennen, doordat er tijdens het wielrennen altijd voorover gebogen wordt gefietst. Een fietsshirt is daarom lang en zit strakker tegen het lichaam aan, zodat deze niet gaat wapperen in de wind.

Fietsshirts met rits

Binnen de fietsshirts zijn er veel verschillen, zo zijn er de shirts zonder mouwen, met korte mouwen en met lange mouwen. Ook zijn er shirts met een lange rits zodat deze gemakkelijk aan en uit kan worden gedaan. Andere shirts hebben een korte rits en sommige shirts hebben geen rits. De rits is niet alleen handig tijdens het aan- en uittrekken, de rits kan gebruikt worden voor ventilatie tijdens het fietsen.

Waar moet het shirt aan voldoen?

Tijdens het wielrennen warmt het lichaam snel op en om op temperatuur te blijven gaat het lichaam zweten. Het shirt moet er voor zorgen dat het zweet snel wordt opgenomen en wordt afgevoerd, zo blijft het lichaam droog en comfortabel. Niet ieder shirt is hier geschikt voor, het shirt moet van een ademende en sneldrogende stof gemaakt zijn. Katoen is hiervoor niet geschikt. Kies voor een synthetische stof zoals polyester.

Niet omhoog kruipen

Tijdens het wielrennen wil je niet afgeleid worden doordat je kleding niet lekker zit. Daarom is het belangrijk dat het shirt goed blijft zitten. Kies daarom voor een shirt voorzien van siliconen randen bij de armen en de middel. Dit voorkomt dat het shirt tijdens het sporten omhoog kruipt.

Bij welke temperaturen welk shirt?

Is het kouder dan 10°C dan raden wij je aan een shirt met lange mouwen te dragen. Is de temperatuur tussen de 10 en 16°C, kies dan voor een shirt met korte mouwen te dragen en daarbij armstukken. De armstukken kunnen gemakkelijk uit worden getrokken wanneer het te warm wordt. Bij een temperatuur boven de 16°C is het warm genoeg om in een shirt met korte mouwen te fietsen. Wanneer het 25°C of warmer is dan kan er gefietst worden in een singlet (shirt zonder mouwen).

Rugzakken

Veel wielrennershirts hebben zakken op de rug. Aangezien er op een wielrenfiets weinig plek is om iets mee te nemen zijn deze zakjes ideaal om bijvoorbeeld je telefoon, sleutels en iets te eten mee te nemen. Aangezien je tijdens het fietsen veel energie verbruikt is het belangrijk af en toe iets te eten en drinken tijdens het wielrennen.

Tip

Om het shirt als een tweede huid te laten aanvoelen is het belangrijk de juiste maat te kiezen. Kijk daarom in de bijbehorende maattabel. Let op, de maatvoering kan per merk verschillen.

Toch nog vragen over het fietsshirt? Stel ze gerust aan onze klantenservice.