Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Fiets regenbroeken

In ons koude kikkerlandje wil het nog wel eens voorkomen dat het begint te regenen als je op de fiets stapt. In zo’n geval kun je een regenbroek dragen die je broek, en daarmee ook je benen, droog houdt. Wij leggen graag uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een regenbroek. Lees meer...

22 Artikel(en)

22 Artikel(en)

Eigenschappen regenbroek

Een regenbroek moet er uiteraard voor zorgen dat je droog blijft en de wind tegenhoudt, hij moet water- en winddicht zijn. Daarnaast is het van belang dat de regenbroek ademend vermogen heeft. Een regenbroek kan van minder ademend materiaal gemaakt zijn dan een regenjas. De benen transpireren minder waardoor de vocht afvoerende functie minder wordt getest. Verder is het handig als de broek makkelijk aan- en uit te trekken is, zodat je je schoenen niet uit hoeft te doen. Wel is het belangrijk dat de broek aan de onderkant is af te sluiten, zodat regen de kans niet krijgt via de onderkant van de benen bij je lichaam te komen. Veel regenbroeken hebben daarom aan de onderkant een klittenband strip. Let er dan wel op of de broek aan de onderkant bij de broekspijpen smaller gemaakt kan worden met bijvoorbeeld klittenband. Als dat kan, dan heeft regen geen mogelijkheid om via de broekspijpen naar binnen te komen.

Wasvoorschriften

Maak de buitenkant van de regenbroek schoon met een spons en warm water. Stop de regenbroek alleen in de was als het echt nodig is. Als je dit doet, volg dan strikt de wasvoorschriften die terug te vinden zijn in het label in de broek. Deze voorschriften laten zien hoe de broek gewassen kan worden zonder de waterdichte functie te verliezen.

Tip

Maak je outfit compleet met een hippe regenjas!

Iedere regenbroek op onze website heeft een uitgebreide productbeschrijving. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!