Fiets regenbroeken

In ons koude kikkerlandje wil het nog wel eens voorkomen dat het net begint te regenen op het moment dat je net de deur uitloopt. In zo’n geval kun je een regenbroek dragen die je broek en dus ook je benen droog houdt. Wij leggen graag uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een regenbroek. Lees meer...

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen

Een regenbroek zorgt ervoor dat zowel regen als wind geen schijn van kans maken! Daarnaast is het van belang dat de regenbroek ademend is, maar in tegenstelling tot de jas is dit bij een regenbroek van ondergeschikt belang. De benen transpireren namelijk een stuk minder, waardoor de vochtafvoerende functie veel minder belangrijk is. Verder is het handig als de broek makkelijk aan en uit te trekken is, zodat je je schoenen niet uit hoeft te doen. Wel is het belangrijk dat de broekspijpen passend gemaakt kunnen worden, dit voorkomt dat regen via de onderkant van de broek alsnog bij de benen komt. Veel regenbroeken hebben dan ook aan de onderkant een klittenband strip.

De waterdichtheid van regenbroeken wordt aangegeven in aantal mm waterkolom. In het overzicht hieronder kun je precies zien wat de verschillende waardes betekenen.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Wasvoorschriften

Is de regenbroek vies geworden? Dan wil je dit natuurlijk graag schoonmaken voor je de broek opbergt. De buitenkant van de regenbroek kun je schoonmaken met een spons en warm water. Krijg je de viezigheid er echt niet vanaf? Dan kun je de regenbroek in de wasmachine doen, maar zorg er dan wel voor dat je strikt de wasvoorschriften volgt. De wasvoorschriften zijn vaak terug te vinden in het label in de broek. Deze voorschriften laten zien hoe de broek gewassen kan worden zonder de waterdichte functie te verliezen.