Fiets regenjassen

Door het wisselvallige weer in Nederland heeft iedereen wel eens een regenjas nodig. Vroeger werden de regenjassen gemaakt met een functioneel doel: het drooghouden van het lichaam. Maar tegenwoordig zijn er veel regenjassen ervoor zorgen dat je er ook nog eens hip uitziet. Lees meer...

Producten 1-24 van 104

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 104

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe kies ik een fiets regenjas?

Naast het feit dat een regenjas wind en water tegenhoudt, moet een regenjas ook ademend zijn. Als een regenjas niet ademt en ventileert, ga je zweten en wordt het lichaam alsnog nat. De functie van een regenjas is dan ook dat je droog blijft en je comfortabel blijft voelen.

De waterdichtheid van een regenjas wordt aangeduid met aantal mm waterkolom. Wat deze waterkolom precies inhoudt kun je aflezen in het onderstaande overzicht.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Ontwerp

Regenjassen zijn in de loop der jaren steeds beter geworden! Zo kun je bijvoorbeeld de mouwen van de regenjas passend maken d.m.v. een klittenbandstrip. Op deze manier kun je voorkomen dat er water naar binnen loopt of een frisse wind naar binnen waait. Ook hebben sommige regenjassen een capuchon die opvouwbaar is, zodat je deze op kunt bergen als het even droog is. De capuchon kan het zicht namelijk nogal eens belemmeren als het hard waait en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

De naden en ritsen moeten zo bewerkt zijn dat er geen regen door kan komen. Een regenjas wordt voornamelijk bij grauw en donker weer gedragen. Daarom bevatten de meeste regenjassen reflecterende details, zodat je in het donker goed zichtbaar bent. Een alternatief voor de regenjas is een poncho. Een poncho houdt regen wel goed tegen, maar is niet bestand tegen veel wind.

Wasvoorschrift

Mocht het echt nodig zijn om de regenjas schoon te maken, probeer dit dan te doen met een spons en warm water. Wordt de jas niet schoon? Kijk dan op het label van de regenjas of het is toegestaan om de regenjas in de wasmachine te doen. Volg de eventuele wasvoorschriften op het label, zodat je de minste kans hebt dat de waterbestendige kwaliteiten van de regenjas sterk afnemen.

Tip

Maak je outfit compleet met een regenbroek!