Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Fiets regenjassen

Gezien het wisselvallige weer in Nederland heeft iedereen wel eens een regenjas nodig. Vroeger werden de regenjassen gemaakt met een functioneel doel, maar tegenwoordig zijn er veel regenjassen die, naast het droog houden van het lichaam, zorgen dat je er ook nog eens hip uitziet. Lees meer...

1-24 van 132

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 132

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Droog en comfortabel

Naast dat een regenjas wind en regen tegenhoudt, moet transpiratievocht ook afgevoerd worden. Het is dan ook van belang dat de regenjas voorzien is van ademend vermogen. Als een regenjas niet ademt en ventileert ga je zweten en wordt je alsnog nat. De functie van een regenjas is dan ook dat je droog blijft en je comfortabel blijft voelen.

Eigenschappen fiets regenjas

Een regenjas moet niet alleen water- en winddicht zijn, maar ook ademen. Daarnaast is het belangrijk te letten op het feit of de mouwen van de regenjas afgesloten kunnen worden. De regenjas kan een capuchon hebben die opvouwbaar is. De capuchon mag het zicht niet belemmeren.

De naden en ritsen moeten zo bewerkt zijn dat er geen regen door kan komen. Een regenjas wordt voornamelijk bij grauw en donker weer gedragen. Daarom bevatten de meeste regenjassen reflecterende details, zodat je in het donker goed zichtbaar bent. Een alternatief voor de regenjas is een poncho. Een poncho houdt regen goed buiten maar is niet bestand tegen veel wind.

Wasvoorschriften

Maak de buitenkant van de regenjas enkel schoon met een spons en warm water. Stop de regenjas liever niet in de wasmachine, tenzij op het wasvoorschrift is aangegeven dat dit wel mag. De waterbestendige kwaliteiten van de regenjas kunnen namelijk sterk afnemen door deze te wassen in de wasmachine. Als de jas wel in de wasmachine mag, gebruik dan geen wasverzachter.

Tips

Maak je outfit compleet met een regenbroek!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!