Pull-up bars en push-up bars

Wil jij een sterker bovenlichaam? Dan mogen push-ups en pull-ups natuurlijk niet ontbreken in jouw work-out! Tijdens pull-ups en push-ups maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht, waardoor je dus niet veel fitnessmaterialen nodig hebt om deze oefeningen goed uit te kunnen voeren. Lees meer...

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Pull-up bar

De meest gehoorde reden waarom mensen starten met pull-ups is dat ze hun bovenlichaam willen versterken. Denk hierbij niet alleen aan de rug- en buikspieren, maar ook de armspieren worden flink getraind tijdens pull-ups! Tijdens het uitvoeren van pull-ups is het belangrijk om deze op een juiste manier uit te voeren en dus niet met de benen te gaan zwaaien om jezelf omhoog te krijgen. Het is de bedoeling dat je aan de stang gaat hangen met een overhandse grip en zorg ervoor dat je handen breder staan dan je eigen schouders, vervolgens kun je je lichaam met beide armen tegelijk optrekken tot je met je kin net boven de stang uitkomt, daarna kun je jezelf weer gecontroleerd naar beneden laten zakken.

Push-up bar

Denk je aan een work-out, dan denk je aan push-ups toch? Push-ups zijn heel eenvoudig uit te voeren, maar met push-up bars gaat het nog nét even makkelijker! Tijdens een gewone push-up op de grond krijgen je polsen het soms zwaar te verduren, maar met push-up bars kun je je polsen ontzien en polsblessures voorkomen. Daarnaast maken push-up bars de work-out iets intensiever, dit komt doordat je verder van de grond afkomt en de reikwijdte van de oefening daardoor groter is.