Fitness

Producten 1-24 van 1174

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 1174

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Is fitness een sport?

Sporten is gezond, dat weet natuurlijk iedereen. Het zal je dan ook niet verbazen dat bewegen de kans op gezondheidsklachten verkleint! Met fitness kun je verschillende onderdelen van het lichaam trainen, waardoor je op veel vlakken sterker wordt. Fitness is dus zeker een sport! In tegenstelling tot wat veel mensen denken, train je tijdens het fitnessen niet alleen je spieren, maar ook je uithoudingsvermogen! Mensen kunnen dan ook verschillende redenen hebben om te gaan fitnessen. Fitness geeft niet alleen je lichamelijke gesteldheid een boost, maar ook je mentale gezondheid wordt positief beïnvloed!

Fitnessen in de sportschool

De sportschool is over het algemeen de hele dag geopend, dus je kunt gaan sporten op het moment dat het jou uitkomt! Dat is in deze wereld van drukte en stress natuurlijk geen overbodige luxe. Het grote voordeel van de sportschool is dat er vaak veel verschillende fitnessapparaten staan, waardoor je ook veel verschillende spiergroepen kunt trainen!

Thuisfitness doe je zo!

Heb je geen zin of tijd om naar de sportschool te gaan? Of sport je gewoon liever thuis? Dat kan natuurlijk ook! Met de juiste fitnessmaterialen kun je heel gemakkelijk jouw eigen homegym inrichten en ervoor zorgen dat je in shape blijft! Hoewel je het misschien niet verwacht, kun je met kleine materialen en apparaten ook al een hele goede workout in elkaar zetten. Op deze manier bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld!

Welke kleding trek je aan tijdens het fitnessen

Iedere sport heeft zijn eigen comfortabele kleding en fitness is daarin niet anders! Functionele fitnesskleding hoeft er allang niet meer saai of stoffig uit te zien, tegenwoordig ziet fitnesskleding er juist heel hip uit! De (veelal elastische) fitnesskleding biedt veel bewegingsvrijheid en zorgt ervoor dat eventueel transpiratievocht direct afgevoerd kan worden, waardoor je ongestoord kunt trainen en je lichaam droog en fris blijft aanvoelen. Een goede fitnessoutfit bestaat uit een warme sweater voor tijdens de warming-up, korte of lange fitnessbroek en vergeet de sportsokken niet! Na de warming-up is het wel zo fijn als je je sweater en/of lange fitnessbroek uit kunt trekken, draag daaronder een fitness shirt en fitness short.

Welke fitnessschoenen trek ik aan

Afhankelijk van welke fitnessoefeningen je precies gaat doen, kies je daar de beste fitnessschoenen bij uit. Trek in ieder geval niet je sneakers aan deze geven niet de juiste demping en grip. Een goede fitnessschoenen geeft voldoende steun, demping en grip. Als je krachttraining gaat doen wil je dat je stevig blijft staan en bij cardiotraining moeten je schoenen de schokken met de vloer op kunnen vangen.

Ondertussen op het blog:
- Beginnen met fitness? Maak deze fouten niet!