Foamrollers

Foamrollen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is natuurlijk niet voor niets! Met een foamroller kun je namelijk een betere doorbloeding van je spieren stimuleren, knopen in je lichaam laten verdwijnen en je lichaam flexibel houden. Tegenwoordig wordt foamrollen niet alleen meer door professionals gedaan, maar kun je ook zelf met een foamroller aan de slag! Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Avento-Massage-Roller-Foam-Wave
€ 16,95 -32% € 24,95 Adviesprijs
Pure2Improve-Roller-Firm
€ 26,95 -29% € 37,95 Adviesprijs
Pure2Improve-Roller-Soft
€ 15,95 -47% € 29,95 Adviesprijs
Pure2Improve-Roller-Medium
€ 17,95 -40% € 29,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Waarom een foamroller?

Tot een aantal jaren geleden stond self-myofascial release vooral bekend als een geheimzinnige techniek die alleen door professionals uitgevoerd kon worden, maar met een foamroller kun je nu zelf ook deze helende techniek toepassen op je eigen lichaam! Self-myofascial release klinkt misschien heel lastig, maar de betekenis is eenvoudiger dan je denkt: zelfmassage. Met de foamroller kun je druk uitoefenen op verschillende delen van het lichaam, deze druk zorgt ervoor dat spierknopen en –verklevingen losgemaakt worden en de doorbloeding van de spieren verbeterd wordt. Door het foamrollen zal de mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam aanzienlijk verbeterd worden!

Hoe gebruik je een foamroller?

Om het foamrollen succesvol uit te voeren, kun je onderstaande stappen volgen.
1. Leg de foamroller op de grond;
2. Ga langzaam met een bepaalde spiergroep over de roller heen;
3. Ga op zoek naar de spierknoop en rol met deze spier(en) over de foamroller;
4. Voer de druk op rond de spierknoop en houd deze houding ongeveer 20 seconden vast.

Doet het foamrollen te veel pijn? Zorg er dan voor dat er minder druk op de spieren komt te staan door iets minder lichaamsgewicht te gebruiken.

Tips

Hoewel het foamrollen (vooral de eerste paar keer) best pijnlijk kan zijn, moet je niet denken dat het slecht is voor het lichaam! Het is dan ook belangrijk dat je het foamrollen rustig opbouwt en je zult merken dat het foamrollen steeds beter aan gaat voelen.

Tijdens het foamrollen moet je proberen om je spieren te ontspannen, zo kun je de beste resultaten behalen met het foamrollen.

Het foamrollen is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat je flexibel kunt bewegen. Het is dan ook verstandig om sportkleding te dragen die voldoende bewegingsvrijheid biedt.