Springtouwen

Bij springtouwen denk je misschien aan dat spelletje dat je vroeger weleens deed, maar wist je al dat springtouwen een heel goede work-out is? Het springtouwen is namelijk een conditietraining en krachttraining in één en daarnaast is het ook nog eens heel goed voor je coördinatie, snelheid en je timing! Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Avento-Springtouw-Basic
3,95 -69% 12,95 Adviesprijs
Avento-Speed-Grip-Staal-Springtouw
6,95 -13% 7,95 Adviesprijs
Avento-Springtouw-Basic
4,95 -62% 12,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Is touwtjespringen goed voor je?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel: ja! Tijdens het springtouwen verbrand je namelijk heel snel heel veel calorieën. En daar hoef je geen uren voor te springtouwen hoor, in 10 minuten kun je al meer dan 100 calorieën verbranden! Daarnaast werk je tijdens het springtouwen aan je coördinatie, motoriek, timing en balans, niet zo gek dus dat veel boksers er regelmatig voor kiezen om te touwtjespringen. En ook niet onbelangrijk: tijdens het springtouwen train je niet alleen je onderlichaam, maar springtouwen is goed voor het hele lichaam! Je kunt dus wel zeggen dat touwtjespringen een echte full body work-out is.

De grootste voordelen van touwtjespringen

Om te kunnen touwtjespringen is een springtouw het enige dat je nodig hebt, touwtjespringen is dus een hele goedkope sport! Het springtouw kun je heel klein oprollen en daardoor kun je ‘m ook heel gemakkelijk overal mee naartoe nemen, je kunt het springtouw dus zelfs meenemen op vakantie om tijdens je vrije dagen in shape te blijven! Daarnaast is touwtjespringen geschikt voor iedereen, van jong tot oud en van professioneel sporter tot recreatieve sporter. En last but not least kun je touwtjespringen op het tijdstip dat het jou uitkomt en op de locatie van jouw eigen keuze!