Reistassen

Ga je een weekend weg of op een korte vakantietrip? Neem dan een reistas mee om al je spullen in op te kunnen bergen. Reistassen zijn ruime tassen die je als koffer kunt gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten reistassen. We geven je graag informatie en tips voor de aanschaf van de juiste reistas.

Lees meer...

Producten 1-24 van 76

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 76

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten reistassen

Reistassen zijn er in allerlei modellen, kleuren, materialen en afmetingen. Bepaal eerst voor jezelf waar je de tas precies voor gaat gebruiken. Aan de hand van dit doel kun je bepalen aan welke eisen de tas moet voldoen en hoe groot deze moet zijn. De meeste reistassen worden over de schouder gedragen. Daarnaast bevatten ze vaak ook handvatten.

Er zijn reistassen die voorzien zijn van het trolley-systeem, ook wel trolleys genoemd. De tas heeft dan wieltjes en een trekstang. Deze reistassen zijn ideaal als je een stukje moet lopen met je zware tas. Trolleys zijn vaak voorzien van een ritssluiting, eventueel aangevuld met een gespsluiting. Sommige trolleys zijn voorzien van een slot, zodat je deze af kunt sluiten als je de tas ergens achterlaat

Er zijn harde en zachte reistassen. Een zachte reistas biedt meer ruimte, doordat deze buigzamer is. Een zachte reistas kan makkelijker gestapeld worden doordat deze flexibel is en zo wordt de ruimte goed benut. Als je met de auto weg gaat kan het daarom praktischer zijn om voor een zachte tas te kiezen. Een goed voorbeeld van een zachte reistas is de duffeltas. Duffels zijn ruim, zeer flexibel en makkelijk mee te nemen. Duffels zijn voorzien van 2 handvatten zodat deze goed getild kunnen worden. Een harde koffer geeft weer meer bescherming. Dat kan vooral bij een vliegreis een belangrijk aandachtspunt zijn.

Wat ook handig is om mee op reis te nemen is een toilettas. Toilettassen zijn er in verschillende groottes. De meeste toilettassen hebben meerdere opbergvakjes, zodat je al je toiletspullen overzichtelijk kan opbergen. Een aantal toilettassen hebben een apart cosmeticatasje, die vaak uitneembaar is.

Tips

Wil je de reistas gebruiken als handbagage in het vliegtuig? Let dan goed op de afmetingen, hier zitten regels aan verbonden. Check deze regels bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je gaat vliegen.

Iedere reistas op onze website heeft een uitgebreide productomschrijving. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!