Outdoor pet & mutsen

Tijdens een zomerse wandeling wordt je blootgesteld aan felle zonnestralen. Om het gezicht en de ogen te beschermen raden wij je aan een outdoor pet of een outdoor hoed te dragen. In de winter zorgt een pet of een muts er juist voor dat er minder warmte verloren gaat via het hoofd. Lees hier...

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een outdoor pet dragen?

Veel lichaamswarmte gaat verloren via het hoofd, nu vind je dit waarschijnlijk tijdens de warme zomerdagen minder erg. De zon laat zich daarentegen op warme dagen wel meer zien, waardoor het verstandig is een outdoor pet of hoed te dragen. Door de klep aan de voorkant beschermt de pet het gezicht tegen felle zonnestralen of tegen regen. Een outdoor hoed is over het geheel voorzien van een uitstekend gedeelte waardoor deze bescherming biedt voor het hele hoofd. Er zijn outdoor petten met een flap aan de achterkant. Deze flap zorgt dat de zon niet rechtstreeks in je nek kan schijnen, waardoor verbranding en overmatige hitte worden voorkomen. Als je van plan bent om te gaan wandelen tijdens de koude winterdagen is het ook de bedoeling om je voldoende te beschermen, zodat je lichaamswarmte vasthoudt! Een muts zorgt ervoor dat het hoofd goed beschermd is en dat er zo min mogelijk warmte het lichaam verlaat.

Van welk materiaal moet mijn outdoor pet of muts zijn?

De meeste outdoor petten zijn gemaakt van katoen, nylon of polyester. Een outdoor pet is gemaakt van 100% nylon of polyester en droogt daardoor snel en is ook nog eens licht van gewicht. Tijdens lange wandelingen raden wij het dragen van katoenen caps af. Deze nemen transpiratievocht wel op, maar voeren dit vervolgens niet af. Hierdoor wordt het hoofd vochtig en vies, wat je juist wilt voorkomen.

Tip

De outdoor pet is vaak verstelbaar door middel van een kliksysteem, klittenband of gesp. Met de klittenbandsluiting ben je het meest flexibel als het gaat om het verstellen van de outdoor pet. De gesp en het kliksysteem zijn meer betrouwbaar doordat deze minder snel los schieten.