Outdoor caps & mutsen

Tijdens een zomerse wandeling wordt je blootgesteld aan felle zonnestralen. Om het gezicht en de ogen te beschermen raden wij je aan een pet of een hoed te dragen. In de winter zorgt een cap of een muts er juist voor dat er minder warmte verloren gaat via het hoofd. Lees hier...

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een muts

Veel lichaamswarmte gaat verloren via het hoofd. Tijdens de warme zomerdagen is dat natuurlijk niet erg, maar tijdens de koude winterdagen is het juist de bedoeling dat je lichaamswarmte vasthoudt! Een muts zorgt ervoor dat het hoofd goed beschermd is en dat er zo min mogelijk warmte het lichaam verlaat.

Waarom een cap?

In het assortiment zie je verschillende soorten petten en hoeden. Door de klep aan de voorkant beschermt een pet het gezicht tegen felle zonnestralen of tegen regen. Een hoed is over het geheel voorzien van een uitstekend gedeelte waardoor deze bescherming biedt voor het hele hoofd. Er zijn petten met een flap aan de achterkant. Deze zorgt dat de zon niet rechtstreeks in je nek kan schijnen, waardoor verbranding en overmatige hitte worden voorkomen.

Materialen

De meeste outdoorcaps zijn gemaakt van katoen, nylon of polyester. Een cap gemaakt van 100% nylon of polyester droogt snel en is licht van gewicht. Tijdens lange wandelingen raden wij het dragen van katoenen caps af. Deze nemen transpiratievocht wel op, maar voeren dit vervolgens niet af. Hierdoor wordt het hoofd vochtig en vies, wat je juist wilt voorkomen.

Technologieën

Verschillende outdoormerken passen technologieen toe in de caps. Zo maakt Columbia gebruik van de Omni-Shade technologie. Dit biedt bescherming tegen de zon waardoor potentiele gezichtsschade wordt voorkomen. Een andere technologie van Columbia is de Omni-Wick technologie, welke tranpiratievocht afvoert waardoor het hoofd koel en droog blijft.

Verstelbaarheid

De caps verschillen in verstelbaarheid. Sommige caps zijn niet verstelbaar, andere kun je verstellen door middel van een kliksysteem of klittenband en ten slotte is er ook nog de gesp. Met de klittenbandsluiting ben je het meest flexibel als het gaat om het verstellen van de cap. De gesp en het kliksysteem zijn meer betrouwbaar doordat deze minder snel los schieten.

Wasvoorschriften

Net als ieder ander kledingstuk is het fijn om ook de cap regelmatig te wassen. Kijk hiervoor goed in de label van de cap waarin de wasvoorschriften te vinden zijn. Volg deze instructies om de kwaliteit van de cap te behouden.