Wandelen

Wandelen is goed voor lichaam en geest! Sommige mensen wandelen recreatief en andere wandelaars zijn in training voor een wandeltocht. Maar waar is een wandeling nu eigenlijk goed voor? Lees meer...

Producten 1-24 van 1625

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 1625

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Is wandelen gezond?

Wandelen is zowel inspannend als ontspannend. Tijdens het wandelen kun je genieten van de natuur en tegelijkertijd kun je je hoofd leegmaken. Wandelen werkt dan ook stress verlagend, daardoor worden natuurlijk ook de gevolgen van stress verminderd.

Tijdens het wandelen maakt je lichaam serotonine aan, beter bekend als één van de gelukshormonen. Dus wandelen is ook nog eens heel goed voor je humeur en je geluksgevoel!

Is wandelen een sport?

Doordat wandelen een sport is met weinig risico’s, heeft het heel veel voordelen! Wandelen is namelijk op veel vlakken goed voor je gezondheid, het is goed voor je spieren, botten, hart, bloedvaten, longen en hersenen! Daarnaast is wandelen een laagdrempelige sport. Zodra je de deur uit stapt kan de wandeling al beginnen, je kunt het rondje zo lang of kort maken als je zelf wilt en je kunt er op ieder gewenst moment mee beginnen. Wandelen is dus zeer laagdrempelig en door bijna iedereen te doen.

Het is natuurlijk geen geheim dat je spieren en botten sterker worden van beweging, maar wist je ook dat het kraakbeen bij de gewrichten goed blijft door regelmatig een wandeling te maken? En dagelijks een half uur wandelen is ook nog eens heel goed voor je conditie! Juist daarom is wandelen ook heel goed voor oudere mensen.

Ook is een wandeling de uitgelezen mogelijkheid om frisse lucht tot je te nemen, wat uiteraard goed is voor de longen. Buiten zijn geeft tevens positieve seintjes naar de hersenen, waardoor je vrolijker wordt en meer energie krijgt.

Wandelschoenen

Een mooie wandeling is lang zo mooi niet meer als je last krijgt van je voeten. Daarnaast is het belangrijk dat je goede grip hebt waardoor je niet uitglijdt en voldoende demping zodat je gewrichten weinig klappen op hoeven te vangen. Meer informatie over het vinden van de juiste wandelschoenen vind je hier.

Tip

Bij het kiezen van je wandelkleding raden wij je aan gebruik te maken van het 3-lagen systeem. Lees op de pagina wandelkleding meer over dit systeem.

Ondertussen op het blog:
- Kies de perfecte wandelschoenen
- Wandelen versus hardlopen
- Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel…