Wandelbroeken

Broeken die in het dagelijks leven worden gedragen zijn niet geschikt voor het maken van lange wandelingen. Deze zijn over het algemeen vrij zwaar en schuren op de verkeerde plekken. Waar moet je nou verder nog op letten bij het kiezen van een goede wandelbroek? Lees hier...

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen van een wandelbroek

Tijdens het maken van lange wandelingen wil je niet bezig hoeven zijn met je kleding. Om dit te voorkomen is speciale wandelkleding ontworpen, die zorgt dat de kleding lekker zit, niet gaat schuren en het lichaam warm en droog houdt. Een wandelbroek is een onderdeel van de outfit die zorgt dat jij zorgeloos kunt gaan wandelen. Maar waar moet je nou allemaal op letten bij het kiezen van zo’n broek?

Waar moet ik op letten?

Het is belangrijk dat een wandelbroek lekker zit, de broek moet veel bewegingsvrijheid bieden. Wandelbroeken zijn gemaakt van een synthetisch materiaal. Synthetisch materiaal is ademend, neemt transpiratievocht goed op en voert dit weer snel af naar de buitenlucht, waardoor de broek droog blijft en comfortabel. Wandelbroeken zijn gemaakt van licht materiaal, zodat je er zo min mogelijk last van hebt tijdens het wandelen. De stof is sneldrogend waardoor je na een regenbui weer snel door kunt met een droge broek.

Daarnaast moet de broek goed aansluiten om de middel, maar deze mag zeker niet knellen. De broekspijpen moeten lang genoeg zijn en deze mogen de bewegingsvrijheid niet beperken bij het maken van een grote, hoge stap.

Wandelbroeken zijn voorzien van veel zakken, zodat je veel mee kunt nemen zonder dat je persé met een tas moet gaan lopen. Heb je wel een tas mee, kun je hier de spullen in opbergen die je graag bij de hand hebt.

De afritsbroek

Een veel voorkomend type broek in de wandelwereld is de afritsbroek. De lange broek is voorzien van ritsen, waardoor deze ter plekke af te ritsen is tot korte broek. Deze broek is ideaal voor lange wandelingen waarop het ’s morgens of juist ’s avonds koud is, terwijl je midden op de dag het liefst een korte broek draagt. Daarnaast is deze broek geschikt bij twijfelachtig weer, als je niet kunt kiezen tussen een lange- of korte broek.

Bij de aanschaf van een afritsbroek raden wij je aan om voor een broek te kiezen waarbij de rits boven de knieën valt. Wanneer deze in de knieholte zit kan deze gaan schuren en irriteren. Let er ten slotte op dat er wat stof over de rits valt. Zo voorkom je dat er vuil in de rits kan komen waardoor deze vast kan komen te zitten.

Tip

Om de broek zo lang mogelijk te kunnen gebruiken moet deze op de goede manier gewassen worden. Kijk op het label aan de binnenkant van de broek voor de wasvoorschriften.

Toch nog vragen over de wandelbroek? Stel ze gerust aan onze klantenservice.