Wandelshirts

Als je een flinke wandeling gaat maken of door de bergen gaat lopen, dan is een goed wandelshirt geen overbodige luxe. Afhankelijk van het soort wandeling, het gebied, de weersomstandigheden, het budget en je smaak zijn er verschillende wandelshirts. Lees meer...

Producten 1-24 van 39

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 39

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het juiste wandelshirt

Bekende merken als Regatta en The North Face bieden wandelshirts aan voor heren en dames. De wandelshirts die deze merken maken zijn gemaakt van ademend materiaal. Transpiratievocht wordt door deze shirts snel afgevoerd waardoor het lichaam koel en droog blijft aanvoelen. Om comfortabel en met plezier te kunnen wandelen is het van belang een shirt te kiezen met de juiste eigenschappen. Wij vertellen je hier graag meer over.

Hoe belangrijk is het materiaal?

Het is van belang dat het wandelshirt gemaakt is van ademend materiaal. Een katoenen shirt ademt niet en voert transpiratievocht niet af. Hierdoor wordt het shirt nat en zwaar wat ervoor zorgt dat het shirt oncomfortabel aanvoelt. Kies voor een synthetische stof zoals bijvoorbeeld polyester. Deze materialen zijn wel geschikt om in te wandelen.

Wij raden wandelaars aan gebruik te maken van het 3-lagensysteem. De eerste laag, ook wel onderlaag genoemd, zorgt voor de afvoer van zweet waardoor je huid droog blijft. De tweede laag, de tussenlaag, zorgt voor isolatie en afvoer van transpiratie naar de volgende laag. De derde laag, de buitenlaag, beschermt tegen regen en wind. Het wandelshirt kan als eerste of als tweede laag worden gebruikt. Als je het shirt als eerste laag gebruikt, dan moet deze aansluitend om het lichaam zitten. Als je het shirt als tweede laag draagt, zorg er dan voor dat het shirt niet te strak zit. Er moet wat ruimte zitten tussen de eerste en tweede laag, waar op die manier een isolerende luchtlaag kan vormen. Als buitenlaag kun je kiezen voor een regenjas of softshelljas.

Tip

Lees op het label aan de binnenkant van het shirt de wasvoorschriften. Volg deze op om te zorgen dat het shirt de functies en kwaliteit behoudt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!