Volleyballen

Zonder bal geen volleybal. Een volleybal is noodzakelijk om te kunnen volleyballen. Voor welke bal je kiest, hangt af van je leeftijd, of je beginner of gevorderde bent en wat voor soort volleybal je speelt. Wij leggen je graag uit wat de verschillen zijn. Lees meer...

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten volleyballen

Volleyballen zijn in te delen in zaalvolleyballen en beachvolleyballen. Een zaalvolleybal weegt 270 gram of 220 gram. Een beachvolleybal weegt tussen de 260 en 280 gram. De omvang van een zaalvolleybal is 65-67 cm en van een beachvolleybal 66-68 cm. Zowel een zaalvolleybal als een beachvolleybal bestaan uit 18 panelen en de buitenlaag van de bal is gemaakt van leer of een synthetisch materiaal.

Een beachvolleybal is groter, zwaarder en zachter dan een zaalvolleybal. De binnendruk van een beachvolleybal is lager, waardoor de bal zachter aanvoelt. Ballen die goedgekeurd zijn door de Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond) en de FIVB (Fédération Internationale de Volleyball) mogen officieel gebruikt worden bij competitiewedstrijden.

Een volleybal met maat 3 is geschikt voor de jeugdige volleyballers, terwijl maat 5 geschikt is voor volwassenen en gevorderden.

Tips

Naast een volleybal is volleybalkleding een absolute musthave. Het dragen van de juiste volleybalkleding biedt je lichaam bescherming en zorgt ervoor dat de kans op blessures kleiner wordt.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.