Volleybalschoenen

Volleybal is een intensieve sport. Je maakt veel snelle bewegingen en springt regelmatig. Je lichaam moet dit allemaal opvangen en kan daar wel wat bescherming bij gebruiken. Volleybalschoenen bieden deze bescherming en zorgen ervoor dat de kans op blessures aanzienlijk kleiner wordt. Lees meer...

Producten 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Schokabsorptie

Volleybal is een indoorsport, hoewel er ook buiten gespeeld wordt. De vloer in een zaal is hard en biedt weinig demping, waardoor het lichaam grote klappen te verduren krijgt. Daarom is het erg belangrijk dat je goede volleybalschoenen draagt. Deze schoenen bieden veel demping wat de kracht op de gewrichten en de rest van het lichaam flink verminderd. De kans op blessures is daardoor een stuk kleiner. Daarnaast is het belangrijk dat je in balans blijft, ondanks de plotselinge wendingen die je maakt. Volleybalschoenen moeten, naast demping, veel stabiliteit en steun bieden. Goede grip is ook van essentieel belang. Een vloer in een zaal kan nog weleens glad zijn. Om niet uit te glijden heb je schoenen nodig met voldoende grip.

Passen van de schoenen

Tijdens het passen van de volleybalschoenen is het belangrijk te letten op een aantal punten. Ten eerste kan je de schoenen het beste aan het einde van de middag passen. Je voeten zetten in de loop van de dag uit, waardoor je later in de middag het beste beeld hebt hoe de schoenen zitten. Trek je sokken aan die je ook aanhebt tijdens het volleyballen. Er mag ongeveer 0,5 tot 1 cm ruimte zitten tussen de toppen van je tenen en de voorkant van je schoenen. Je hielen moeten goed omsloten zijn. Er mag geen vinger passen tussen de zijkanten van je voet en de schoen. De hielkap moet je hele voet omvatten. Je hiel mag niet verschuiven in deze hielkap. Daarnaast moet de hielkap genoeg weerstand bieden. Je moet deze bijna niet kunnen indrukken.

Dan kan je ook nog letten op de sluiting van de volleybalschoenen. Door veters kun je de schoen beter om de voet binden dan met een klittenbandsluiting.

Ventilatie

Volleybalschoenen moeten ventileren om zweetvoeten tegen te gaan. De meeste volleybalschoenen bevatten mesh, een gedeelte met kleine gaatjes waardoor de schoenen ademend zijn en goed ventileren.

Het is niet de bedoeling dat je schoenen strepen achterlaten op de indoorvloer. De meeste volleybalschoenen zijn daarom voorzien van een non-marking rubberen buitenzool. Deze laat geen strepen achter en biedt goede grip.

Technologieën

Een aantal volleybalschoenen zijn voorzien van speciale technieken. Het merk Mizuno bijvoorbeeld heeft meerdere technieken bedacht, waaronder de innovatieve Wave technologie. Deze techniek biedt demping en stabiliteit. De Dynamotion Fit technologie van Mizuno biedt een betere flexibiliteit en pasvorm. Een ander merk dat een speciale techniek heeft ontworpen is Asics. Met het plaatsen van het Asics Stability Cradle-systeem onder de middenvoet van de volleybalschoenen zorgt Asics voor extra stabiliteit.

Vervang op tijd

Loop je te lang door met je volleybalschoenen, dan neemt de kans op blessures toe. De demping neemt af waardoor schokken minder geabsorbeerd worden en je lichaam meer te verduren krijgt. Ook als je de schoenen een jaar ongebruikt in de kast laat liggen, neemt de schokabsorptie af. Voorkom dat je op schoenen loopt die te weinig demping bieden en vervang je schoenen op tijd.

Tips

Haal de volleybalschoenen na gebruik zo snel mogelijk uit je tas om ze te laten luchten en drogen.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.